De leukste strandtenten van 2016 die het hele jaar open zijn

Er is niets lekkerder dan uitwaaien op het strand en na afloop opwarmen bij een van de gezellige strandtenten met warme choco en heerlijk eten. Wie ooit heeft gezegd dat het strand voor de zomer is, heeft ‘t mis. Bitterballen & Bites: here we come!

De leukste strandtenten

Deze favoriete strandtenten zijn het hele jaar open:

Tijn Akkersloot, Zandvoort aan Zee

Tijn Akkersloot is het hele jaar geopend en een Famme’s Favorite. Dus of je nou in je zwembroek of winterjas naar binnen wandelt, je kunt er altijd terecht. Op het grote en gezellige strandpaviljoen voelt iedereen zich thuis. Surfers, dagjesmensen, kinderen en toeristen, iedereen is welkom. De kaart is erg goed en de inrichting met blauwe fiat als pronkstuk is supercosy.

Parnassia aan Zee, Overveen

 

Pernassia aan Zee is elke dag van 9.00 ’s morgens tot een uur na zonsondergang geopend. In de winter kun je er niet dineren, maar wel genieten van een heerlijke lunch en gebakjes voor bij de koffie. Ze werken met biologische groenen, vlees, vis en drank. Pernassia aan Zee is ook te boeken als vergaderruimte of voor een feestje.

Club Nautique, Zandvoort aan Zee

Bij Club Nautique in Zandvoort kun je ontbijten, lunchen en dineren. Het ligt direct aan zee, dus de zee is altijd binnen handbereik. Club Nautique heeft een lekkere en betaalbare menukaart, een modern interieur een mediterraanse uitstraling met z’n wit/blauw accenten. Leuk extraatje: Club Nautique is ook in te huren als trouwlocatie!

Beachclub No. 5, Zandvoort aan Zee

Beachclub No. 5 is een wat chiquere locatie. Ook hier kan je trouwen op het strand. ’s Zomers zit je er heerlijk in de zon op het terras, in de winter zit je binnen met een prachtig uitzicht. Het is op loopafstand van het centrum, dus gemakkelijk te bereiken. Een hapje eten kan er ook zeker en er zijn kindermenu’s voor de jonge gasten.

 

Haven van Zandvoort, Zandvoort

Het is vechten voor een plekje bij de open haard van de Haven van Zandvoort. Elke dag geopend voor ontbijt, lunch en diner. Bijzonder: het gebouw is in 2009 aangelegd als haven op het droge. Met de huidige stijging van de zeespiegel wordt verwacht dat in 2025 de eerste schepen bij de Haven van Zandvoort aanmeren…

San Blas, Bloemendaal

San Blas is een van de eerste strandtenten in Bloemendaal dat het hele jaar geopend is. Het restaurant is duurzaam gebouwd en er wordt gekookt met gezonde en eerlijke producten. Op het menu staat vooral veel lekkere vis. Kinderen kunnen er onder andere terecht voor poffertjes en een tosti, of een speciaal kindermenu.

 

Thalassa, Zandvoort aan Zee

Houd jij ook zo van vis? En wil je het direct vanuit de zee op je bord? Dan zit je goed bij Thalassa in Zandvoort aan Zee. Thalassa betekent ‘godin van de zee’. Verse vis, dat betekent hier: vannacht gevangen, vanmorgen aan land gebracht en vandaag op je bord. En op twee minuten vanaf het station, dus lekker makkelijk te bereiken.

 

Beachclub O, Noordwijk

‘Ibiza in Noordwijk’ is de slogan van Beachclub O. Het is de ideale locatie voor een ontspannen lunch aan zee, een culinair diner met verse streekproducten of een goede fles wijn of bubbels. Dit is een van de meest chique strandtenten in Nederland. ‘s Avonds kun je rekenen op een luxe lounge met de beste cocktails van de bartenders. En ja, ook Beachclub O is 365 dagen per jaar open.

 

Winter Lodge, Noordwijk

De meest sfeervolle locatie in Noordwijk is de Winter Lodge. Je kan iedere dag ontbijten bij Lodge met gezonde ontbijtgerechten, een yoghurtstation en verschillende vers geperste sappen. Reserveren is niet nodig, want ze houden altijd tafels vrij voor mensen die voorbij lopen. Handig!

 

Blu Beach, Noordwijk

Vanaf het terras van strandpaviljoen Blu Beach in Noordwijk heb je een geweldig uitzicht. Zowel in de winter als in de zomer is het een uitstekende plek om lekker te genieten van een drankje, een lunch of van een mooi stukje verse vis of een lekkere malse steak.

Hart Beach Cafe, Scheveningen

 

Het hippe Hart Beach Cafe in Scheveningen is een echte surftent waar altijd een relaxte sfeer hangt. In de winter brandt er altijd een vuurtje. Ook fijn: ze zijn al om 08.30 open. Geen excuus meer om laat op de staan dus, wel een goed idee om hier ’s morgens lekker een bakkie te drinken. Verder maken ze taartjes, ontbijtjes, smoothies, lekkere broodjes en bad ass burgers

Liever ergens anders naar toe deze herfstvakantie?

haarlemcityblog

Reageer op artikel:
De leukste strandtenten van 2016 die het hele jaar open zijn
Sluiten