Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 17 jan 2016

De lingerietrends voor 2016 maken je vast heel blij

Dat jij soms stiekem met plezier meeluistert met je dochter naar een nummer van Justin Bieber is al gênant genoeg. Maar dat jij ook regelmatig in Bridget Jones ondergoed rondwandelt is minstens net zo erg. En waarom? Comfort hoeft immers geen afbreuk te doen aan jouw sexyness zo bewijzen de lingerietrends voor 2016. Go get ’em tiger!

Een goed stel ondergoed draait tegenwoordig net zoveel om stijl als comfort. Zeker met de komst van de bralette, waarmee ons ondergoed linea recta werd geüpgraded tot semi-bovengoed. En daarmee is de trend ingezet dat zelfs ons meest onzichtbare kledingstuk niet meer tot wegwerpvoorwerp behoort maar tot een heus mode item en dat we de criteria (en soms het budget) dus flink mogen opschroeven. Of je nu cup A of cup D hebt of een brede of smalle taille, iedereen kan ermee uit de voeten. Dit zijn de grootste trends voor het nieuwe jaar.

Het sportieve type

Een sport-bh onder je werktenue of dagelijkse kloffie is helemaal niet zo’n gek idee. De modellen van tegenwoordig zijn echt niet meer alleen sportschoolmateriaal, integendeel, hartstikke stijlvol. En het zit vaak ook nog eens heel comfortabel. Fijn voor de kleine maar vooral ook de grote buste, want het zit vaak stevig om je torso en geeft extra ondersteuning.
€55 via Lululemon

Sexy comfort

Dat alleen een sport-BH lekker zit, die tijd zijn we inmiddels wel voorbij. Dankzij de intrede van de bralette bijvoorbeeld. Voorgevormd en push-up zijn echt niet essentieel om je heel sexy te doen voelen. En ja, daar moet je dan wel een klein cupmaatje voor hebben.
€55 via Love Stories Intimates

Ondergoed als bovengoed

Bij sommige outfits moet je het nu eenmaal voor lief nemen dat je een beetje van je lingerie ziet. In dit geval is het vooral een kwestie van een creatieve of stijlvolle oplossing bedenken om het zo goed mogelijk in je outfit te blenden of draag het op zo’n semi-nonchalante manier zoals de Françaises het doen. Gelukkig zijn er steeds meer bh’s op de markt die juíst gezien mogen worden en dat op een prachtig subtiele manier.
€20 via Topshop

4x waarom elke vrouw sexy lingerie zou moeten dragen>

Weg met die push-ups

Dat beeld van twee kadetjes tot bijna in je nek à la Patricia Paay, nee bedankt. Over comfort gesproken trouwens. En het nieuwe sexy is vooral je voorgevel op een zo natuurlijk mogelijk manier te laten hangen, afhankelijk van je maat en de behoefte aan (extra) ondersteuning natuurlijk. Maar een mooie en sexy bh kan ook heel goed zonder vulling, push-up of enig andere vulling. Heb je grote borsten? Zorg dan nog wel steeds voor een stevige bh met goede ondersteuning.
€29 via &Other Stories

Bandeau stijl

Je ziet er heus niet gelijk uit als een Sporty Spice wanneer je dit draagt. Een ding is wel zeker: de 90’s zijn weer helemaal terug (niet alleen aan de buitenkant), ook als het op je lingerie aankomt. Vooral handig voor in de zomer wanneer de schouders weer bloot mogen.
€26,95 via Björn Borg

Bottoms up

Zie de string (je ooit afgevraagd hoe een kind deze zou omschrijven?) nu vooral als functioneel ondergoed onder die strakke jeans of kokerrok, want voor het visuele aspect moeten we toch echt bij de vintage geïnspireerde kanten onderbroek zijn. Dit betekent tot op of boven de navel, (semi)bedekte billen en andere retro-invloeden die veelal leunen op comfort en bedekking.
€6,99 via H&M

Extra uitpakken

Het kan inderdaad aanvoelen als een serieuze stap, maar soms mag je best eens uitpakken. En dat hoeft helemaal niet met teveel poespas, glitters, diamanten en allerhande tierelantijnen. Juist zo simpel en verfijnd is vaak al genoeg. Zelfs een nude variant kan heel erg classy zijn, zo wist ook Brigitte Bardot.
€112,80 via Trouva

Deze mannen voelen hoe het is om sexy lingerie te dragen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De lingerietrends voor 2016 maken je vast heel blij
Sluiten