Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 25 feb 2019

De Luizenmoeder 2 aflevering #3: Wat een sprookje

Lang leve De Luizenmoeder! We keken meer uit naar seizoen 2 dan naar een wijntje op de vrijdagavond. Inmiddels zit De Klimop vol in de sprookjesboeken dankzij het thema van de Kinderboekenweek. Maar aan ‘ze leven nog lang en gelukkig’ wordt niet gedaan. Zeker niet door juf Ank.

Dit was aflevering twee van de Luizenmoeder in de allerbeste gifjes.

Ach, dat maakt niet meer uit

Ja, laat het maar aan juf Ank over om vooral niet over de dood te praten als er net de opa van Isa is overleden. Daar kan ze heel goed mee omgaan. Waaraan hij is overleden? Ach…

via GIPHY

Niet over de dood

Alle sprookjes hebben fantastische metaforen voor de dood, aldus juf Ank. En laat het thema van de Kinderboekenweek nou precies gaan over sprookjes. Maar ze belooft: ze zal het echt niet over de dood hebben.

via GIPHY

Eén plus één is

De rode draad door het verhaal en eigenlijk alle afleveringen van De Luizenmoeder zijn toch wel de twee vingers van Anton. Duimpje (of twee) omhoog voor Anton!

via GIPHY

Lekker vingeren

Twee vingers in de lucht, kom op kom op! Ali B move over, Anton laat die vingertjes wel wapperen.

via GIPHY

Echt niet over de dood

Ondertussen is juf Ank in de klas druk bezig met het vooral niet over de dood hebben. Want het sprookje van Sneeuwwitje gaat niet over de dood. Nee, ze slaapt. Dat snapt zelfs een kind nog. Al moet je ze soms een zetje geven.

via GIPHY

Anton bedankt!

En ondanks het goede werk van juf Ank, krijgt de avond van de afsluiting van de Kinderboekenweek alles behalve een goed einde. De bekende Nederlander die komt voorlezen gaat ineens de pijp uit nog voor het sprookje goed en wel is begonnen. Of wacht, slaapt hij niet? Dat heeft juf Ank ons immers geleerd toch?

via GIPHY

Aflevering gemist?

Aflevering drie terugkijken? Dat kan hier. Het beste van aflevering twee terugkijk in GIF-jes? We hebben hem hier voor je samengevat.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De Luizenmoeder 2 aflevering #3: Wat een sprookje
Sluiten