Iris Kodde
Iris Kodde Kids 20 dec 2015

De moeilijke geboorte van haar tweeling zorgde voor een complete ommezwaai

Lilia Alvarado is de gelukkige moeder van een meisjes tweeling. Dat de twee geboren zouden worden, was alleen niet helemaal vanzelfsprekend.

Toen Lilia hoorde dat ze zwanger was van een tweeling, sprong ze een gat in de lucht. In plaats van zich zorgen te maken over de verzorging van twee kinderen in plaats van één, fantaseerde ze juist over de zonnige toekomst.

Tweelingtransfusiesyndroom

Na dertig weken zag het er alleen een stuk minder rooskleurig uit voor Lilia en haar dochters. Er was sprake van het tweelingtransfusiesyndroom. Dit syndroom kan ontstaan bij eeneiige, monochorionotic tweelingen. Bij deze tweelingen kan een verbinding ontstaan tussen de slagaderen van het ene kindje en de aderen van het andere kindje. Hierdoor krijgt het ene kind te veel bloed en het andere kind te weinig. De kans op sterfte is bij dit syndroom erg groot…

Haar dochters, Juliette en Annabella, werden na 35 weken geboren. Doordat het syndroom al vroeg werd ontdekt en er goede dokters waren zijn ze er goed uitgekomen.

Lilia begon na de geboorte van haar dochters haar passie voor fotografie steeds meer te ontwikkelen. De moeilijke geboorte van de meiden liet haar inzien dat ze met haar passie door moest gaan. Met als groot voorbeeld haar tweeling vechtertjes.

Lilia maakt foto’s van haar dochters, maar elke foto die ze maakt is meer dan alleen een foto van haar kinderen. Ze wil een verhaal vertellen. Ze wil mensen even terugbrengen naar de wereld van een kind en hoe goed het voelt om daar weer te zijn.

Had jij ooit gehoord van het tweelingtransfusiesyndroom? Reageer hier!

Lees ook: Deze tweeling laat papa geen ontbijt maken >

Reageer op artikel:
De moeilijke geboorte van haar tweeling zorgde voor een complete ommezwaai
Sluiten