Sherita Jager
Sherita Jager Lifestyle 8 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een mooie film? Check deze lijst met sterke vrouwen in de hoofdrol

Ben je op zoek naar een mooie film ter ere van de Internationale Vrouwendag? Kies dan één van deze inspirerende films over sterke vrouwen!

Hollywood is niet het beste voorbeeld als het gaat om gelijkheid. De inmiddels bekende Bechdel Test uit 1985 spreekt boekdelen. De test is heel simpel. Een film doorstaat de test als er minimaal twee vrouwen in de film met elkaar praten over iets anders dan een man. Niet zo moeilijk, zou je denken. Toch doorstaan de meeste films deze test niet. Weer een reden waarom het vieren van de Internationale Vrouwendag nog steeds belangrijk is. De films op deze lijst doorstaan de test wel!

The Help

The Help vertelt het verhaal van Aibileen Clark, een Afro-Amerikaanse vrouw die ‘the help’ is van een blanke familie in het zuiden van de Verenigde Staten, en een jonge blanke journalisten die het verhaal van de bediendes wilt vertellen. In het geheim werken ze samen een project om een boekje open te doen over hoe de bedienden worden behandeld. Het boek wordt een bestseller en levens veranderen.

Mona Lisa Smile

Deze dramafilm vertelt het verhaal van een lerares aan een van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten. Haar mening over de rol van de vrouw in de samenleving zorgt voor wrijving bij haar conservatieve collega’s. Zelfs haar leerlingen steunen haar niet. Toch laat ze zich niet van de wijs brengen en blijft ze haar studenten aansporen om een eigen mening te ontwikkelen en verder te studeren.

Frida

Frida vertelt het leven van de bekende schilderes Frida Kahlo. Deze Mexicaanse kunstenares raakte op jonge leeftijd gehandicapt, maar wist met een ongelooflijk doorzettingsvermogen haar lichamelijke en emotionele pijn om te vormen tot prachtige en provocerende doeken.

Coco before Chanel

Voordat Coco, Chanel was, was ze gewoon Coco. De film vertelt het leven van het Franse mode icoon Gabrielle Chanel. Ze groeide op in een weeshuis en had verschillende banen totdat ze haar talent eindelijk wist te ontplooien, en de modewereld op z’n kop zette met broeken, hoeden zonder veer en kleding zonder korset. Ze werd een wereldwijd icoon.

The Iron Lady

The Iron Lady gaat over Margaret Thatcher, Brits oud-premier. Ondanks haar afkomst en geslacht werd zij de belangrijkste persoon in de door mannen gedomineerde politiek wereld.

Thatcher was de eerste vrouwelijke partijleider van de Conservative Party en eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk.

Joy

Joy is een gescheiden moeder van drie kinderen die bij haar ouders woont. Ondanks de vele tegenslagen en vooroordelen heeft ze één doel voor ogen: haar uitvindingen op de markt krijgen. Het lukt. Ze wordt een succesvolle ondernemer, en groeit uit tot een bekende persoonlijkheid.

The Danish Girl

The Danish Girl is een emotionele film over een jong echtpaar. Kunstschilderes Gerda Wegener vraagt haar man Einar Wegener om in te vallen als vrouwelijk model. Het moment dat hij de jurk aantrekt voelt hij dat hij eigenlijk een vrouw is, en hij besluit door het leven te gaan als Lili Elbe. En uiteindelijk ondergaat hij een risicovolle operatie om zijn geslacht te veranderen. De film speelt zich af in Denemarken in de jaren twintig.

Mulan

In deze Disneyfilm neemt Mulan de plaats in van haar vader om in een oorlog te vechten. Haar vader was aangewezen om in de oorlog te strijden, maar hij is ziek en zal de oorlog zeker niet overleven. Mulan verkleedt zich als jongen en is een dappere strijder die zelfs een slag wint. De film is gebaseerd op de Chinese legende van Hua Mulan, een vrouw die het leger in ging om China te beschermen.

Dit vind je misschien ook interessant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme