Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 16 dec 2015

De mooiste inspiratie voor een gezond en lekker kerstmenu haal je hier!

Kan jij ook wel wat ideeën gebruiken voor het kerstontbijt, -brunch, -lunch, -borrel of het kerstdiner? Met een gezonde twist en misschien zelfs wel glutenvrij of vegetarisch? Online zijn er heel wat bloggers, culinisten, koks en andere hippe foodies hun stinkende best aan het doen om jou te voorzien van de leukste en lekkerste culinaire inspiratie.

Daarom zet ik vandaag en morgen speciaal voor Famme mijn tien favoriete foodblogs & instagram feeds op een rij. Eerst zijn de vijf – misschien iets minder toegankelijke maar oh zo mooie – internationale pareltjes aan de beurt en daarna vijf meer eenvoudige – maar daarom niet minder fijne – foodblogs van eigen bodem! Van culinair tot snel & simpel naar quilty pleasure of uber healthy. Voor ieder wat wils dus.

[STAP stap=”1″]

Our food stories

Laura & Nora zijn een fotograaf en foodstyliste die echt de meest mooie recepten bedenken (vooral taarten, koekjes en cake. Glutenvrij en vegetarisch), fotograferen en op Instagram zetten. Daar worden ze dan ook massaal gevolgd door bijna meer dan 500.000 mensen. De lekkerste en meest populaire recepten vind je ook terug op hun blog. Wat dacht je van deze kaneel kransjes, of de amandel hoorntjes? Als dat geen fijne kerstkoekjes zijn, weet ik het ook niet meer!

[STAP stap=”2″]

Wholy goodness

Of je maakt deze paddenstoelen risotto met prosecco van het award winnende blog Wholy goodness.

[STAP stap=”3″]

Dolly and Oatmeal

De Amerikaanse Lindsey S. woont in Brooklyn en maakt voor haar eigen blog maar ook voor allerlei bekend (online) magazines echt de meest fantastisch mooie gerechtjes. Ik ben een beetje verliefd op haar kerst-hapjes-tafel. Ik denk dat ik dit jaar ook eens een keer een ‘punch’ maak met kerst of oud & nieuw. Deze van Dolly is met alcohol, ik ga er eentje verzinnen zonder zodat de kids ook een leuke ‘punch-bowl’ hebben. Easy Peasy proof. Het recept deel ik natuulrijk ook hier op Famme!

[STAP stap=”4″]

Hemsley and hemsley

De zusjes Hemsley zijn toch wel dé gezonde kooksensatie van 2015. Met een super leuk boek (en een tweede onderweg) en een vrolijk en kleurrijk blog. Hier lees je wat handige tips voor kerst.

[STAP stap=”5″]

Deliciously Ella

Last but not least is de blog Deliciouly Ella. Een blog waarin Ella laat zien dat gezond eten allesbehalve saai en stoffig is. Ze heeft fans over de hele wereld en haar boek is sinds dit najaar ook eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar. Ook dit jaar heeft ze weer een kerstmenu in elkaar gezet. Zonder vlees, melk, suiker en gluten!

Morgen zo’n zelfde lijstje maar dan met de favorieten van eigen bodem. Ontbreekt jouw favoriete instragram feed of foodblog? Laat het ons gerust weten op Facebook!

Meer van dit soort tips? Neem ook eens een kijkje op www.bluebelle.nl!

Lees ook: 5 kookboeken om de rest van het jaar door geïnspireerd te raken >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Reageer op artikel:
De mooiste inspiratie voor een gezond en lekker kerstmenu haal je hier!
Sluiten