Redactie
Redactie Eten 5 mrt 2015

Is de Mungboon de nieuwste superfood?

Ieder jaar verschijnt er weer een nieuw eetbaar product in de schappen dat pretendeert dat je, als je er veel van eet, er beter uit gaat zien én je beter zult voelen. Zo ook de Mungboon die oorspronkelijk uit India komt. Geprezen door zijn voedzaamheid wordt deze boon steeds vaker gekozen boven andere boonsoorten. Mungbonen zijn licht verteerbaar en je wordt er minder winderig van.

Waarom moeten we de Mungboon eten?

De boon is een bron van plantaardige eiwitten en daarom onmisbaar in de vegetarische keuken. Ze zijn goed verteerbaar en zijn sneller gaar dan andere bonen. Doordat ze veel vezels bevatten reinigen ze de darmen. Daarom mag deze boon op de detoxstapel. De Mungboon bevat kalium wat weer essentieel is voor het zenuwsysteem en voor een optimale werking van hart en bloedvaten. Het is een shot vitamine B (en ook Foliumzuur) wat ervoor zorgt dat je minder menstruatie klachten ervaart en dat zelfs je vruchtbaarheid kán vergroot.

Wat moet je ermee?

De Mungboon kan vergeleken worden met de welbekende linzen. Gebruik ze in soepen, stoofschotels of curry’s. Gekiemde mungbonen zijn perfect in je salade of op een sandwich. Wat je er ook mee doet, deze superbonen zijn zeker een blijvertje!

Reageer op artikel:
Is de Mungboon de nieuwste superfood?
Sluiten