Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 12 jul 2016

De nieuwe hype ‘Pokémon Go’: vloek of zegen?

Het is dé hype van dit moment: Pokémon Go. Het doel? Pokémonmaster worden. En dat doe je niet vanuit je luie stoel. Mensen trekken er massaal op uit om, koste wat het kost, zoveel mogelijk Pokémons te vangen. Juist deze doelgerichtheid wil nog wel eens voor problemen zorgen.

Pokémon Go is een spel voor op de smartphone waarmee je Pokémon in de echte wereld kunt vinden en vangen. Soms zitten de virtuele wezens verstopt op rare of onverwachte plekken. Je begrijpt: sommige mensen doen alles om een Pokémon te vangen. Roekeloos gedrag is dan ook een logisch gevolg. Als ouder vraag je je misschien af of je het je kind moet laten spelen of niet…

Voordelen:

1. Het is hartstikke tof
Laten we eerlijk zijn: het spel is gewoon vet. Vonden de kinderen de ‘klassieke’ game al gaaf, dan kan hun geluk niet op met deze moderne versie. De applicatie opent deuren naar een waanzinnige virtuele wereld gemixt met de realiteit, kinderen kunnen eindeloze opdrachten uitvoeren en Pokémons vangen.

2. Het zorgt voor meer lichaamsbeweging
De Pokémons zitten overal, maar je moet er vaak wel een eindje voor lopen. Je maakt graag een extra ommetje als je ziet dat er een paar honderd meter verder een Pokémon zit. En bovendien krijg je bij tien km lopen een bonus. Feest!

3. Het is een goede manier om vrienden te maken
Vanwege de populariteit kan het zomaar eens gebeuren dat de kids een collega Pokémontrainer tegenkomen tijdens hun eigen hunt. Vooral in de steden Haarlem, Amsterdam en Utrecht verzamelden jong en oud zich om de virtuele dieren te vangen.

4. Het is gratis
Zeker een groot pluspunt!

Nadelen

1. Het kan zorgen voor (te) veel afleiding
Dit is een grote reden waarom het spel negatief in het nieuws is gekomen. Mensen zitten zó verdiept in hun spelletje dat ze soms niet opletten op wat er in hun omgeving gebeurt. Dit heeft onder andere ongelukken in het verkeer veroorzaakt. De vraag is alleen of dit niet al gebeurde dankzij apps als Facebook, Twitter en andere games.

2. Je blijft maar spelen
Alleen de smartphone zelf is al verslavend, laat staan deze Pokémon game. Als er eenmaal een Pokémon gevangen is, wil je alleen nog maar meer.

3. Het kan kinderen naar de verkeerde plekken ‘lokken’
Kinderen zullen koste wat het kost de Pokémons willen vangen, zeker als het een bijzondere betreft. Kinderen willen daardoor wel eens zomaar de weg of een rivier oversteken of in onveilige buurten belanden tijdens hun jacht.

4. Je gebruikt veel data
Pokémon Go is niet het spel dat je (alleen maar) thuis speelt. Je moet op pad, de deur uit. En dat betekent dat je de app gebruikt op plekken waar (vaak) geen WiFi is.

Downloaden

Hoewel de applicatie officieel nog niet in Nederland te downloaden is, kunnen mensen toch vrij simpel het spel bemachtigen via buitenlandse App Stores.

Zou jij je kind dit spel laten spelen? Praat mee!

Haha! Van dit hilarische spel krijg je geheid de slappe lach >

Reageer op artikel:
De nieuwe hype ‘Pokémon Go’: vloek of zegen?
Sluiten