Redactie
Redactie Persoonlijk 1 november 2014

Dé nieuwe trend: het kleurboek voor volwassenen

Als klein meisje kon je úrenlang geconcentreerd kleuren in je kleurboek of zelf tekeningen maken. Tegenwoordig grijpen we naar onze telefoons en iPads. Maar er is goed nieuws: het kleurboek is terug. En wel voor volwassenen.

Compleet opgaan in je creativiteit, wie heeft daar in het drukke leven nog tijd voor? Als kind raakte je, door het kleuren, aardig ontspannen. Waarom doen we dat gewoon nu ook niet? ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen‘ maakt haar opmars en geeft volwassenen de kans om weer even dat gedachteloze gevoel van vroeger op te roepen. Mensen een wit stuk papier geven en een potlood heeft weinig zin. Ze hebben geen idee wat ze moeten tekenen. Door ze een kleurplaat aan te bieden, gaan ze gemakkelijker aan tafel zitten om er ook echt tijd voor te nemen. Dag Facebook, hoi even helemaal niets!

Ryan Gosling

‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen’ bestaat uit verschillende kleurplaten. Zo zijn er cupcakes, vissen en veel abstracte figuren. Voor ieder wat wils. Toch is dit idee niet helemaal nieuw. Mel Simone Elliott van ‘Colour me good’ kwam in 2011 al met kleurboeken over beroemdheden op de proppen. Zo heeft ze er bijvoorbeeld een over Ryan Gosling gemaakt. Ook best leuk voor boven het bed.

Reageer op artikel:
Dé nieuwe trend: het kleurboek voor volwassenen
Sluiten