Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 9 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

De Opvoeders: binnenkijken bij vijf verschillende gezinnen (én hun opvoedstijl)

Vijf gezinnen geven hun opvoedmethode prijs in het nieuwe EO televisieprogramma De Opvoeders. De camera’s die op diverse plekken in het huis zijn geïnstalleerd laten je precíes zien hoe het er achter gesloten deuren aan toegaat. Lekker binnenkijken dus.

De Opvoeders laat de herkenbare conflicten, dagelijkse taferelen en ontroerende momenten zien, die we zelf ook allemaal kennen.

De Opvoeders

De beelden worden bekeken en verklaard door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, dus we steken er nog wat van op ook. Niet alleen Steven kijkt naar de beelden, de opvoedkwesties worden ook voorgelegd aan een panel van ruim honderd Nederlandse opvoeders. Zij laten weten hoe zij in de situaties zouden handelen. Vandaar ook de slogan die bij het programma hoort: ‘Opvoeden doe je samen’. Bekijk hieronder alvast de promo.

LEES OOK: Je kind opvoeden vanuit gelijkwaardigheid: opvoedcoach Eline deelt waardevolle tips

Leren van elkaar

De camera’s volgen vijf gezinnen die allemaal heel anders opvoeden: de één regeert met ijzeren hand, terwijl de ander zijn kinderen juist vrij laat. Omdat opvoeden nógal lastig is en we allemaal tegen dingen aan lopen, is dit programma perfect om van elkaar te leren. Een wereld van herkenning én lekker gluren: heerlijk toch? Plof iedere maandagavond om 22.10 met je partner op de bank en discussieer mee: hoe zouden jullie de opvoedkwesties aanpakken?

Ook eindredacteur Herman Wegter ziet het programma als een leerschool: ‘Opvoeden doe je samen. Door dilemma’s en uitdagingen in de opvoeding te delen met andere ouders, helpen we elkaar verder’, vertelt hij aan de EO. ‘We kunnen zoveel van elkaar leren, daar worden we allemaal betere opvoeders van.’

Kijken dus: vanaf vandaag elke maandag om 22.10 op NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme