Beauty 1 aug 2015 Eva Dusch

De perfecte wenkbrauw in 5 simpele stappen

De wenkbrauw anno 2015 moet bij voorkeur dik, vol en natuurlijk gesnoeid zijn. Maar daarvoor hoef je heus niet altijd een professional in te schakelen. Welnee, geef het een minuutje…

Mooie wenkbrauwen doen veel voor je uitstraling en geven je gezicht karakter. Met name wanneer je de 40 passeert, krijg je doormiddel van welgevormde wenkbrauwen een jongere uitstraling. Onze jaloezie voor de natuurlijk volle wenkbrauwen van Famme’s Muriel is dan ook zeer gegrond. En dat het je jong houdt lijkt ons ook een vrij belangrijk argument om nu nog deze hulp tools erbij te pakken.

1. De wenkbrauwborstel

Wenkbrauwen
Dit is eigenlijk alleen van toepassing op wilde Ruud Lubbers-wenkbrauwen. Kam alle haartjes in de juiste richting en knip te lange of verdwaalde haren af.
Wenkbrauwborstel, €1,99 via Kruidvat.nl

2. Epileren

Wenkbrauwen
Anastasia Soare is de bekende wenkbrauwgoeroe uit L.A. die zo’n beetje heel bekend Hollywood bijsnoeit. Het is dan ook geen verrassing dat haar eigen wenkbrauwlijn loopt als een tierelier.
Anastasia Tweezer, €29,25 via makeup-bestellen.nl

Lees ook: 14 beauty tips die je van je moeder hebt>

3. Potlood of poeder

Perfecte wenkbrauwen
Een poeder geeft een zachter effect dan een potlood en blijft beter zitten op een foundationbasis. Met een potlood kun je weer beter ‘haartjes’ erbij tekenen en het effect is wat sterker dan een poeder. Het is dus maar net waar je voorkeur bij ligt.
Clarins potlood, €18,50 via De Bijenkorf
Smashbox brow poeder, €22,50 via Douglas

4. Wenkbrauwgel

Perfecte wenkbrauwen

Wanneer je wenkbrauwen zijn geplukt, breng je ze makkelijk in model met een wenkbrauwgel. Dit houdt de haartjes voor lange tijd op hun plek en geeft zo een mooie vorm aan je wenkbrauwen.
Collistar wenkbrauwgel, €20,95 via Collistar

5. Finishing touch

Perfecte wenkbrauw
Deze borstel zorgt voor meer structuur en een beetje glans. Perfect als laatste stap op weg naar die perfecte Brooke Shields wenkbrauwen. Niks is onmogelijk, zo zeggen we altijd maar.
Dior wenkbrauwborstel, €29,50 via De Bijenkorf

Zit je al vol in het festivalseizoen? Zo fix je eerste graad beautyproblemen op zomerfestivals>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De perfecte wenkbrauw in 5 simpele stappen
Sluiten