Redactie
Redactie Work & Life 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

De populaire Pumpkin Spice Latte van Starbucks is er nu ook voor vegans!

Misschien ken je hem wel: de Pumpkin Spice Latte (ook wel de PSL genoemd) van koffieketen Starbucks. De veelbestelde koffie is vanaf deze herfst ook helemaal plantaardig te bestellen. Yay!

Hoewel we vaak stilstaan bij de impact die de grote koffieketen heeft, is het ook belangrijk uit te lichten wat er wél verbetert. Zo besloot Starbucks hun papieren koffiebekers te gaan recyclen (finally) én is de lekkere pompoen latte nu dus in vegan variant te bestellen.

Behalve je naam zo verkeerd mogelijk schrijven, is Starbucks ook heel goed in lekkere koffie maken. Maar wat als je gek bent op koffie met melk, maar liever geen koemelk drinkt? Bij de meeste koffietentjes kan je dan gewoon terecht, je krijgt er heerlijke soja-, haver- of amandelmelk.

Maar als vegan kan je voor veel andere koffievarianten dan een cappuccino of koffie verkeerd niet altijd terecht. Zo was ook de populaire Pumkpin Spice Latte van Starbucks enkel te bestellen met koemelk. Maar vanaf 6 september bestel je de heuse pompoen latte ook helemaal plantaardig!

Tiener doet iets ontzettend liefs voor een moeder in Starbucks

Het recept van (vegan) Pumpkin Spice Latte

Het originele recept van de Pumpkin Spice Latte bestaat uit espresso roast, pompoentaartsaus en gestoomde melk, overgoten met slagroom en pompoentaartkruiden – kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De plantaardige versie is gemaakt van dezelfde ingrediënten maar wordt er zuivelalternatief  gebruikt zoals amandel- of haverdrink. En je kan ‘m koud of warm bestellen.

Wist je trouwens als dat de PSL zó populair is dat er een hashtag voor is gedacht: #PSL? Je gelooft het misschien niet, maar hij wordt zo’n 3.000 keer per dag gebruikt op Twitter. Wat dacht je van een nieuwe hashtag voor de vegan versie: #VPSL?

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De populaire Pumpkin Spice Latte van Starbucks is er nu ook voor vegans!
Sluiten