De rollen omgedraaid: kleine Picasso’s pakken de penselen, jij verft mee

Heb jij weleens de rollen omgedraaid? Niet jij, maar je kinderen bepalen hoe jullie iets samen gaan doen. Een prachtig kunstwerk maken bijvoorbeeld. Groots en meeslepend. Samen met Miele vroegen we een creatieve moeder met twee evenzo talentvolle dochters de penselen te pakken en een prachtig kunstwerk te maken. Zie hoe leuk het is om samen te genieten en je geen zorgen te hoeven maken over vieze vingerverfhandjes en spetters op jullie kleding.

Bekijk de video hier:

Wordt het een Karel Appel, een Picasso lookalike of gewoon een uniek staaltje kunst? Het laatste natuurlijk. Eén ding is zeker: als je de kinderen de controle geeft, dan voelen ze zich machtig en groot en je zult verbaasd staan hoeveel plezier je zelf ook hebt. Samen creëren is belangrijk voor het bouwen van herinneringen die de kinderen voor altijd bijblijven. Geen enkel kind zal later zeggen: ‘van mama mochten we met een kliederschort aan netjes aan tafel schilderen.’ Samen de hele wand gebruiken om een joekel van een kunstwerk te maken wel. Neem gewoon wat maatregelen zoals de moeder in de video (plastic bedekking van de wand en vloer) en je kunt los.

Ook herinneringen voor later maken? Maak samen een plan met onderstaande tips:

1. Gebruik de juiste verf

Probeer de hand te leggen op flessen plakkaatverf. Ze zijn er in allerlei heldere kleuren, het is niet duur en ze zijn goed uitwasbaar. Er bestaan flessen schoolverf die je ook als particulier kunt kopen.

2. Denk groot

Elke stad of een groter dorp heeft wel een kantoorvakhandel of speciaalzaak waar je canvas schildersdoeken kunt kopen. Natuurlijk is het leuk om samen op een A4 of A3 te schilderen, maar een groot kunstwerk voor aan de muur is speciaal en hang je ook echt op in huis.

3. Varieer met materialen

Behalve kwasten en penselen voor het fijnere werk kun je geweldige creaties maken met rollers, maar ook verrassende materialen als sponzen met verschillende texturen. Wil je echt een vorm zien? Dan kun je de spons gemakkelijk knippen. Oh, en vergeet vooral de handen niet. De moeder in de video koos samen met haar dochters voor een boom met handen als uitgangspunt. En het resultaat is, zoals je zelf kun zien, geweldig.

4. Maak je niet druk om vlekken

Het zijn maar vlekken en je haalt ze er zo weer uit! Kledingstukken waar verf – die uitwasbaar is – op is geknoeid, kunnen zo in de wasmachine. Samen lol hebben is toch het allerbelangrijkste.

Hardnekkige vlek?
Natuurlijk zijn verfvlekken niet de fijnste en hebben ze soms wat extra aandacht nodig. De afgelopen maand heeft de Famme-redactie de Miele-wasmachine met TwinDos getest. Een complete review lees je hier, maar het moet gezegd worden dat deze machine zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je kleding haalt. Er is een speciale vlekkenfunctie beschikbaar die aandacht schenkt aan hardnekkig vuil. Ook doseert het TwinDos-systeem automatisch, op basis van de hoeveelheid was en vervuilingsgraad, het wasmiddel. Resultaat: een perfect schone was. Je kunt je was dus vol vertrouwen aan Miele overlaten en meer tijd aan de belangrijke dingen van het leven besteden. Zoals mooie herinneringen maken met je kinderen. Miele, voor alles waar je echt om geeft.

In samenwerking met Miele

Reageer op artikel:
De rollen omgedraaid: kleine Picasso’s pakken de penselen, jij verft mee
Sluiten