De rollen omgedraaid: samen een taart bakken, maar jij kijkt toe!

Heb jij weleens de rollen omgedraaid? Niet jij, maar je kind neemt de lead. Samen een taart bakken, waarbij jij mag assisteren en vooral niet ingrijpt. Laat het maar gebeuren. Dan maar geen perfect symmetrische taart, maar wel een hele hoop lol. Samen met Miele vroegen we een Famme-gezin de keuken over te dragen aan de kinderen voor een heerlijk baksessie, want hoe fijn is het om te genieten met je kinderen en je geen zorgen te hoeven maken over vlekken en vuile was?

Bekijk de video hier:

Wordt het een slagroomtaart, fruitexplosie of oma’s appeltaart? Eén ding is zeker: als je de kinderen de controle geeft, dan voelen ze zich machtig en groot en je zult verbaasd staan hoeveel plezier je zelf ook hebt. De likken taartbeslag, het meelgevecht, de handjes fruit en dikke knuffel krijg je er gratis bij. Dit Amsterdamse gezin ging de uitdaging aan!

Dat wordt smullen geblazen als de taart uit de oven komt.

Leuk toch? Ga lekker samen aan de slag met onderstaande tips:

1. Creëer een eigen plek

Op de juiste hoogte werken is belangrijk voor een kind. Werk je op het aanrechtblad en is het niet groot genoeg om je kindje erop te zetten, zoals bij Liesje hieronder? Schuif een Tripp Trapp bij of zet een klein kindertafeltje neer in de keuken met alle ingrediënten en ga er zelf bij zitten op de grond.

2. Gebruik het juiste materiaal

Een grote deegroller kan zwaar zijn voor je kleine. Gelukkig kun je bij kookwinkels kinderversies kopen die een stuk hanteerbaarder zijn. En als je dan toch aan het shoppen bent bij een speciaalzaak, kun je gelijk versiersels, vormpjes en andere leuke decoratie aanschaffen. En een echt kookschort, dat vind je kleintje ge-wel-dig.

3. Bak verantwoord

Als je kant-en-klaar taartbeslag koopt, zit daar vaak een recept bij waar veel suiker bij komt kijken. En dat is helemaal niet nodig. Suikervrij bakken is populair. En suikervervangers zoals agavesiroop geven een taart net zoveel smaak. Online vind je talloze recepten als je googelt op suikervrij bakken.

4. Vergeet bovenstaande tips en laat ze compleet losgaan

Het zijn maar vlekken en je haalt ze er zo weer uit! Kledingstukken waar chocolade, fruit of beslag op is geknoeid, kunnen zo in de wasmachine. Samen lol hebben is toch het allerbelangrijkste.

Hardnekkige vlek?
Natuurlijk zijn fruitvlekken niet de allerfijnste en hebben ze soms een speciale voorbehandeling nodig. De afgelopen maand heeft de Famme-redactie de Miele-wasmachine met TwinDos getest. Een complete review lees je hier , maar het moet gezegd worden dat de machine zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je kleding haalt. Dat komt onder andere omdat-ie automatisch het wasmiddel doseert op basis van hoe vol je de machine vult en hoe vies de kleding is. Je kunt je was dus met vertrouwen aan Miele overlaten en meer tijd aan de belangrijke dingen van het leven besteden. Zoals genieten van je kinderen. Miele, voor alles waar je echt om geeft.

Hoe gaat het er bij jullie aan toe als de keuken het domein van de kinderen wordt? Deel je foto’s en verhalen met ons!

In samenwerking met Miele

Reageer op artikel:
De rollen omgedraaid: samen een taart bakken, maar jij kijkt toe!
Sluiten