De rollen omgedraaid: wat gebeurt er als je kind jóú zou schminken?

Heb jij weleens de rollen omgedraaid? Dat jij eens niet je zoon of dochtertje voorziet van een prinsessen-toet, vlinder-gezicht of spiderman-look, maar dat ze jou gaan schminken? Geloof ons, het zorgt voor een hoop hilariteit en plezier. Samen met Miele vroegen we twee Famme-lezeressen of ze zich wilden laten schminken, want over vlekken hoeven zij zich geen zorgen te maken. En het resultaat… Nou, kijk zelf maar!

Aan welk schmink kunstwerk denk je dat jouw kleine zich zou wagen?

Bekijk de schattige video >

Geïnspireerd? Mocht je binnenkort een schminkparty houden, hierbij een paar tips:

1. Wattenstaafjes zijn i-de-aal!

Je hebt natuurlijk je kwastjes en sponsjes, maar wattenstaafjes zijn ideaal om mee te schminken. Je gebruikt gewoon een nieuwe als je een andere kleur wilt en je kunt er perfecte stippen mee zetten. Bijvoorbeeld voor de diamanten op een kroon of de stippen op een vlinder.

2. Gebruik een paar basiskleuren

Tuurlijk, een psychedelische olifant in tien kleuren kán heel cool zijn. Maar eerlijk is eerlijk: het kan er al snel als een bij elkaar geraapt zooitje uit gaan zien. Gebruik liever twee basiskleuren voor je vlinder/monster/dier en gebruik eventueel nog wat extra kleuren voor de details.

3. Go big or go home!

Veel mensen beginnen bij het schminken met een klein figuurtje op een wang. Weet: hoe kleiner het plaatje, hoe moeilijker het is om details toe te voegen. Een bloemetje op een wang is een stuk lastiger te realiseren dan een bloem op het hele gezicht. Ben jij niet zo’n held met schminken? Pak het dan groots aan. Net als de kinderen in de video, om maar wat te zeggen!

4. Vergeet voorgaande tips en laat hem of haar lekker losgaan

Het is maar schmink en je haalt het er zo weer af! Kleding waar schmink op is geknoeid, kunnen zo in de wasmachine. Samen lol hebben is het allerbelangrijkste.

Hardnekkige vlek?
Heeft je kleine jouw halve badjas onder geschminkt tijdens een zondagse schildersessie? Of ijverig getracht de schmink zelf van de snuit te poetsen met de mouwen, dan hebben we een tip voor je. De afgelopen maand heeft de Famme-redactie de Miele-wasmachine met TwinDos getest. Een complete review lees je later nog op Famme, maar het moet gezegd worden dat de machine zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je kleding haalt, onder andere omdat-ie automatisch het wasmiddel doseert op basis van hoe vol je de machine vult en hoe vies de kleding is. Je kunt je was dus met vertrouwen aan Miele over laten en meer tijd aan de belangrijke dingen van het leven besteden. Genieten van je kinderen. Miele, voor alles waar je echt om geeft.

Heb jij een leuke foto van toen jouw kind jou ging schminken? Deel hem met ons!

In samenwerking met Miele

Reageer op artikel:
De rollen omgedraaid: wat gebeurt er als je kind jóú zou schminken?
Sluiten