Renée
Renée Persoonlijk 5 feb 2018

Mensen die De Sims spelen, zijn gezonder en gelukkiger

Het is inmiddels 18 jaar geleden dat één van de beste computerspellen op aarde het levenslicht zag: De Sims. Grote kans dat ook jij heel wat uren hebt versleten met het creëren van de personen en het maken van huizen. Hartstikke leuk en je hebt geen reden om er ooit nog mee te stoppen. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die De Sims spelen minder stress ervaren.

De Sims spelen vermindert stress

Psychoanalyticus Steve McKeown legt uit hoe het zit: ‘Een levenssimulatiespel zoals De Sims kan de realiteit waarin we leven vervangen. De suggestie dat we meer tijd in de virtuele dan de fysieke wereld kunnen doorbrengen heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Dankzij De Sims ontsnapt een persoon aan de sociale normaliteit, druk en stress van de echte wereld. Dat krikt je geluksniveau enorm snel op en zorgt ervoor dat de spanning in je lijf verdwijnt.’ Mensen die weinig stress voelen, hebben over het algemeen een betere gezondheid.


LEES OOK: Heftig! Vader maakt interactief computerspel om het verlies van zijn zoon te verwerken

Ontsnappen aan de realiteit

Steve legt verder uit De Sims spelen tot op zekere hoogte een positieve manier is om even aan het echte leven te ontsnappen. Als je niet even kunt ontsnappen is de kans om opgebrand te raken namelijk groter. Zeg maar dus maar heel snel gedag tegen stress en hallo tegen De Sims.

UNILAD

Reageer op artikel:
Mensen die De Sims spelen, zijn gezonder en gelukkiger
Sluiten