florine duif
florine duif Kids 22 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

De Sinterklaasbank zorgt ervoor dat Sinterklaas geen enkel kind vergeet

Het zal je maar gebeuren, dat de Sint een rondje cadeaus doet, maar stilletjes jouw huis voorbij rijdt. Helaas hebben heel wat kinderen dit wel eens meegemaakt. Simpelweg omdat hun ouders geen geld hebben om sinterklaascadeautjes te kopen. Gelukkig is er de Sinterklaasbank.

De Sinterklaasbank is een geweldig initiatief van Elisa Nuij, moeder van twee kinderen en in het dagelijks leven werkzaam bij de zedenpolitie. Zij besloot tien jaar geleden om ervoor te zorgen dat er geen kind meer is die geen sinterklaasfeest kan vieren. En dat gaat de goede kant op, want elk jaar helpt ze weer meer kinderen.

Sinterklaasbank zorgt voor cadeaus

Dit jaar zorgt de Sinterklaasbank ervoor dat 5000 kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, een mooi sinterklaascadeau krijgen. En niet zomaar een cadeau, een cadeau dat de kinderen zelf uit mogen kiezen. Zoals het hoort! Hiervoor mogen ze een verlanglijstje maken die bestaat uit cadeaus die ze hebben gezien in de folder van de speelgoedwinkel. Het geld voor de cadeaus wordt ingezameld door vrijwilligers via bijvoorbeeld scholen, ondernemers en de website van de stichting.

LEES OOK: 15 redenen waarom wij Sinterklaas minstens zo leuk vinden als onze kinderen.

Helpen?

Wil je je steentje bijdragen en helpen om kinderen een geweldige pakjesavond te bezorgen? Je kunt geld doneren óf zelf een actie starten om geld in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes of taart bakken en verkopen, een sponsorloop organiseren of een kleine veiling creëren. Kijk voor meer informatie op de website van de Sinterklaasbank. Wat je ook doet; Sinterklaas is vast blij met je hulp. En de kinderen zeker!

Lees hier het interview met oprichter Elisa Nuij van de Sinterklaasbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De Sinterklaasbank zorgt ervoor dat Sinterklaas geen enkel kind vergeet
Sluiten