Eva Dusch
Eva Dusch Kids 16 jul 2016

De snelste weg naar zindelijkheid schuilt in dit boek (3 dagen!)

Zindelijkheidstraining vergt veel tijd en vooral geduld. Toch? Niet als je het boek 3 Day Potty Training van moeder Lora Jensen leest. Het belooft je gouden bergen. Mits jij en je kleuter zich gedurende drie dagen in huis opsluiten zonder enige afleiding.

Je kind zindelijk maken, daar ontkom je niet aan. Maar we mogen best toegeven dat het soms best hard werken is. Met een beetje geluk gaat het allemaal zeer voorspoedig en kunnen de peperdure luiers snel de deur uit. Maar het hoeft niet heel tijdrovend te zijn, althans, als we Lora Jensen (ze heet zelfs Potty Queen op Twitter) mogen geloven. In haar boek lezen we over haar bijzondere aanpak van zindelijkheidstraining (die al kan beginnen bij 22 maanden), waarin ze gelooft dat het klusje kan worden geklaard in slechts drie dagen. Hatsa! Het enige wat jij hoeft te doen is drie dagen lang thuisblijven, dit stappenplan te volgen and always keep your eyes on the prize.

[STAP stap=”1″]

Het zelf vragen

Kinderen zijn vaak zo druk aan het spelen dat ze niet doorhebben wanneer ze naar de wc moeten. Dit voelen ze vaak pas te laat, waardoor het rennen (of poetsen) geblazen is. En je kunt het ze ook moeilijk verwijten na hun luierperiode. Volgens Lora moeten ouders daarom hun kinderen er constant aan helpen herinneren dat ze moeten zeggen wanneer het zover is. ‘Vraag het hen niet, herinner hen er gewoon aan dat ze zelf moeten zeggen wanneer ze naar het potje moeten. Als een kind controle over het proces krijgt, dan zullen ze er niet tegen vechten.’

[STAP stap=”2″]

Geen afleiding

Work, work, work, work, work. Dat is alles wat jij moet doen de komende drie dagen. Dit is geen lachertje, zie het als een keiharde bootcamp in zindelijkheidstraining van je kind. Alleen op deze manier kun je binnen drie dagen volop resultaat behalen. Dat betekent dus ook dat je niet even een Netflix-break kunt inlassen, zelfs het boodschappen doen moet je even uit handen geven (goh, wat erg).

[STAP stap=”3″]

Buh-bye luiers

De snelste manier om iets te leren is er volop in te duiken. Proberen bestaat niet, je moet het gewoon doen. Dat betekent dus ook dat je alle luiers het huis uit moet doen, om te voorkomen dat je teruggrijpt naar het oude en vertrouwde.

[STAP stap=”4″]

Veel drinken

Want hierdoor moet je kind hoogstwaarschijnlijk ook veel vaker plassen, waardoor ze de drang om naar de wc te moeten beter leren herkennen.

[STAP stap=”5″]

Oeps… ongelukje

Natuurlijk gaat het allemaal niet meteen vlekkeloos (ha, letterlijk en figuurlijk). Maar volgens Jensen is dat helemaal oké en onderdeel van het leerproces. Ze leren juist van deze ongelukjes. Maak het gewoon schoon en moedig ze aan de volgende keer wél op tijd op het potje te gaan zitten.

[STAP stap=”6″]

Rennend naar de wc

Je kind voor lange tijd op het potje laten zitten in de hoop dat er iets uitkomt, dat is niet de aanpak van Jensen. Zij moedigt juist aan je kind op het moment suprême op te pakken en in alle haast naar de wc te brengen, zodat het eerder de link zal leggen tussen beide acties.

Zie jij heil in deze methode? Deel het met ons op Facebook!

Oeps! 14 beginnersfouten die iedere ouder maakt>

Reageer op artikel:
De snelste weg naar zindelijkheid schuilt in dit boek (3 dagen!)
Sluiten