Anne Broekman
Anne Broekman Verhalen 8 jun 2017

De strandfoto van dit stelletje is een hit om deze mooie boodschap

Jasmine is al zes jaar getrouwd met Keenan. Samen hebben ze twee kinderen. Onlangs plaatste ze na een dagje strand een foto van zichzelf en haar man in zwemkleding op Instagram. Niks bijzonders? Toch wel, dankzij haar krachtige boodschap.

Haar Instagram-profielnaam a_body_positive_jazzy zegt al genoeg: Jasmine (Jazzy) zet zich in om bij vrouwen een positief zelfbeeld te creëren. Vorige week plaatste ze een strandfoto waarop zij en Keenan langs de zee lopen en elkaars hand vast houden. Jazzy heeft jarenlang geworsteld met haar gewicht en zelfbeeld, terwijl haar man van nature slank en gespierd is. Ze schrijft: ‘Door de jaren heen heeft deze man van elke ronding, elke rol en elk stukje striae van mijn lijf gehouden. Ik begreep nooit waarom.’

LEES OOK: Onderzoek: zoveel impact heeft jouw gedrag op jouw dochters zelfbeeld

Niet perfect

Ze vervolgt: ‘Hoe kon hij van iets houden dat niet perfect is? Hoe kon een man die ‘fit geboren’ is van iemand als ik houden? Ik heb geen platte buik, ik schud als ik loop, en mijn bovenbenen maken een klappend geluid als ik de trap op ren. Maar nu zie ik dat ik het ‘perfecte’ lijf heb. Elke rol, elke ronding en elk stukje striae past perfect bij mij en is er om ons beiden gelukkig te maken! Ik hou van mijn lichaam en zie nu eindelijk in waarom hij dat doet.’

Jazzy’s post was een schot in de roos. Hij is meer dan 67 duizend keer geliked. Er komen mooie reacties op van andere vrouwen, zoals: ‘Geweldige post! Jij bent knap en je man is ook een hottie!’En: ‘Wat een prachtige boodschap om te delen. Het maakt me blij dat jullie zo gelukkig zijn samen.’

Niet meer verbergen

Jazzy vertelt aan Huffington Post dat ze vroeger allerlei diëten heeft gevolgd en zelfs plastische chirurgie heeft overwogen: ‘Mijn negatieve zelfbeeld weerhield me ervan om van mijn leven, mijn man en mijn kinderen te genieten. Maar uiteindelijk was ik er klaar mee om mezelf voor de buitenwereld te verbergen.’ Ze kreeg ook wat negatief commentaar op haar post. Maar wederom was Keenan er om haar te steunen: ‘Hij zei dat dat slechts meningen zijn en dat ik te mooi ben om onzekere, negatieve mensen mijn leven te laten beïnvloeden. Hij is mijn grootste supporter en moedigt me aan om de wereld te laten zien wie ik ben.’

‘Ach, deze schoenen heb ik in de uitverkoop gekocht…’ Complimenten accepteren: waarom kunnen vrouwen dat (vaak) niet?

Huffington Post

Reageer op artikel:
De strandfoto van dit stelletje is een hit om deze mooie boodschap
Sluiten