Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind juli 5, 2015

De tafeloefening: welke 6 mensen zou jij uitnodigen?

Stel je voor… je geeft een etentje en mag zes mensen uitnodigen, die nog leven of niet meer, onbekend of superberoemd, geen grenzen. Wie zou je uitnodigen?

Het is een leuke oefening om nóg meer te weten te komen over hoe je jij zelf en hoe je gesprekspartner in elkaar zit. Wat mensen zeggen zal je namelijk soms verbazen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Einstein, je moeder, Marilyn Monroe, een jeugdvriendin, Annie M.G. Schmidt en Michael Jackson aan één tafel?

Stel tijdens het spel de volgende vragen

1. Wie zou je uitnodigen?
2. Waarom juist die persoon?
3. Wat zou je van die persoon willen weten?

Tijdens de tafeloefening leer je welke mensen vormend zijn geweest voor de persoon met wie je praat, wat hen interesseert, what makes them tick. Zo kun je er bijvoorbeeld achterkomen dat je man Mohammed Ali bewondert om zijn ‘koppigheid’, maar leer je ook van jezelf dat je Madonna zo leuk vindt omdat ze zichzelf telkens opnieuw uitvindt, of je oma omdat ze zo zorgzaam was en je dit blijkbaar een belangrijke eigenschap vindt. Kortom, een leuk verdrijf als je even niks te doen hebt tijdens de autorit, in het hotel of tijdens een avondje met een glas wijn voor de caravan. Zo leer je nog eens wat!

Oh, en eten met je vriendinnen ziet er uit! >

Wie zou jíj uitnodigen? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
De tafeloefening: welke 6 mensen zou jij uitnodigen?
Sluiten