Samantha Lakker
Samantha Lakker Lifestyle 26 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Kom maar door hoor: de tien beste wijn hacks

Je voelt je er chique door, maar het kan je ook weer heel erg losbandig maken. Het geeft je een excuus om veel te veel kaas naar binnen te werken en het is gewoon belachelijke lekker.

Het is onze favoriete alcholische versnapering: wijn. Dit zijn tien handige hacks die elke wijnliefhebber moet kennen.

Koel je wijn fles met zout en ijs

SOS! Jullie houden een onverwachte girls night bij jouw thuis, maar jij hebt natuurlijk precies vandaag geen wijn in huis. De fles wijn kopen is geen probleem, maar hoe krijg je die op tijd koud… Say no more! Supermakkelijk: je kunt wijn namelijk snel koelen door in een wijnkoeler wat ijsblokjes en zout te doen. Je fles wijn is binnen no time koud.

Of met keukenpapier

Met keukenpapier – wie heeft het niet in huis – kan je ook heel makkelijk een wijnfles koelen. Maak wat velletjes keukepapier nat en wikkel deze om je fles wijn. Stop de wijnfles tien minuutjes in de vriezer en je hebt heerlijk gekoelde wijn.

Geen opener bij de hand? No stress!

Je hebt een perfecte date in elkaar geflanst en een superlekkere picknickmand gevuld inclusief een goede fles wijn. Wat wil een man nog meer? Nou, een opener, want die ben je uiteraard vergeten. Geen paniek, je sleutel kan je ook gewoon gebruiken als opener.

Zo verwijder je rode wijn vlekken

Een wit jurkje onder de rode wijn gooien? Dat klinkt als een typische actie voor jou. Om je jurk een enkeltje prullenbak te besparen kan je rode wijnvlekken makkelijk verwijderen met zout. Gooi een ruime hoeveelheid zout zo snel mogelijk op de vlek en laat het zout de wijn uit je kleding trekken. En onthoudt: niet wrijven – ik herhaal – niet wrijven.

Ijsklontjes

Nee, geen gewone ijsklontjes, maar wijn-ijsklontjes. Vries het laatste beetje wijn in in een ijsblokjesmaker en je hebt nooit meer last van waterige wijn.

Zo combineer je wijn het best

Geen stress meer wanneer je een etentje organiseert.

Druiven in je glas

Vind je ijsklontjes van vino iets te veel van het goede? Ga dan voor bevroren druiven om je glas koud te houden.

Rosé slushy

Ja, je leest het goed. Say hello to Frosé: bevroren rosé.

Weet wanneer het feestje afgelopen is

Hoelang je nou precies een geopende wijnfles kunt bewaren.

Zo gaat jouw goedkope fles wijn door voor een peperdure wijn

Er is niks fijner dan ontdekken dat er wijn in de aanbieding is. Als jij je goedkope fles wijn voor een speciale gelegenheid net even dat beetje extra wilt geven is dit een slimme truc. Doe wat gekoelde besjes in je glas.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme