Ruth Oei-Abraham
Ruth Oei-Abraham Eten 14 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

De top 6 ‘lekkerste’ kookboeken – ook als je geen keukenprinses bent

Nu we meer avonden thuis doorbrengen is dit het uitgelezen moment om je keuken te (her)ontdekken. Kookboeken bij de hand, kids de tuin in, schortje om et voilá, je kan aan de bak!

Verras je lief en je kids met een uitgebreid avondmaal (en je bent gelijk gevrijwaard van de afwas).

Top 6 kookboeken waar onze maagjes heel blij van worden

We maken je het niet te moeilijk, deze culinaire hoogstandjes kun je ook klaarmaken als je (nog) geen keukenprinsesje bent.

1. Indorock, door Vanja van der Leeden

Alle recepten in dit boek zijn geïnspireerd op Indonesië, maar dan in een nieuw – zeer smakelijk – jasje gestoken. Aanraders zijn de rendang en de krokante saté. Niet alleen leuk om uit te koken, maar ook echt het perfecte leesvoer. Indorock is namelijk heel pakkend geschreven en geeft je een goed beeld van de Indische keuken en over Vanja zelf. Niet voor niets uitgeroepen tot ‘Gouden Kookboek 2019’.

2. TLV, door Jigal Krant

Alle recepten uit dit kookboek zijn geïnspireerd op Tel Aviv, aangevuld met verhalen over deze trendy kustplaats in Israel. TLV is het eerst kookboek van Krant’s hand en in 2018 bekroond met het ‘Gouden Kookboek’. Er wordt veel gebruikt van de kruiden die zorgen voor de authentieke smaken uit het Middenoosten. Techina, soemak en harissa zul je vooraf zeker in huis moeten halen voordat je aan de slag kan. Onze favoriet is ‘choemoes met pulled chicken’.

3. Chef Toub: Lekker Arabisch, door Mounir Toub

Pas sinds vorige maand verkrijgbaar, maar dit kookboek waar alles draait om de moderne Arabische keuken is nu al een groot succes. Recepten die je meenemen van Marokko en Libanon tot Syrië en Tunesië zijn ook nog goed te reproduceren voor de amateurkoks onder ons.

4. Sobremesa, door Sergio Herman

Ibiza is al jaren een favoriete vakantiebestemming voor menig Nederlander. De kans dat we deze zomer op het Spaanse eiland zullen vertoeven is klein. Juist daarom is dit kookboek van topkok Sergio Herman helemaal het aanschaffen waard. Niet alleen vanwege de recepten, maar ook de prachtige foto’s geven een mooie impressie van het ‘echte’ Ibiza. Van de lekkerste gerechten geïnspireerd op Ibiza geniet je nu in je eigen ‘El Tuina’.

5. Burgers & BBQ Bites, door Jord Althuizen

De barbecue koning van Nederland heeft een nieuw boek gepubliceerd en net als zijn voorgaande kookboeken, draait ook hier alles om de lekkerste BBQ recepten. In dit boek reist hij door Amerika op zoek naar de ultieme smokey goodness flavour. Om de gerechten van Jord thuis te kunnen reproduceren heb je een barbecue nodig en natuurlijk mooi weer. Feit is dat je zeer zeker hoge ogen gooit bij je partner en kids.

6. Chinese Takeaway, door Kwoklyn Wan

De lekkerste Chinese afhaalgerechten verzameld in een kookboek en je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan. Goed, vooraf moet je wel even naar de toko of een supermarkt XXL voor ingrediënten als mirin en vijfkruidenpoeder maar daarna kan je van start. Onze favorieten zijn de toastjes met gamba’s en sesamzaad en de zoetzure kipballetjes. Maar de afhaalklassieker of all times staat er natuurlijk ook in: de loempia!

Tip: de vegetarische variant van Kwoklyn Wan’s Cinese Takeaway kookboek verschijnt in juni in de Nederlandse (online) boekwinkels!

Meer kookinspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme