De ultieme make-up tips voor wie een bril draagt

Een bril legt meer focus op je gezicht. Zo kan het je jukbeenderen benadrukken, maar ook je ogen meer doen verdwijnen. Wil je het maximale eruit halen, hou deze slimme make-up trucs in je achterhoofd.

Waren brillen vroeger een asjeblieft-niet-moment, tegenwoordig maken ze een heus modestatement en is het zaak zo secuur mogelijk een frame te kiezen dat ons het beste op de neus zit en vooral goed staat. Het trekt immers drie keer zoveel aandacht naar je gezicht en met name het gebied rondom je ogen. Daarom juist ook de reden om goed na te denken over je make-up, vindt de internationale make-up artist Bobbi Brown.

1. Verdoezel je wallen

Nu deden we dit natuurlijk al, maar bij brildragers is dit extra belangrijk. Brillen leggen nog meer de focus op de wallen en blauwe kringen onder je ogen. Dus vergeet A. nooit een goede concealer te gebruiken en B. breng op zware dagen even geen eyeliner aan op je onderste wimperrand. Gebruik daarvoor in de plaats alleen een beetje mascara.

2. Tem je wenkbrauwen

Een bril legt de focus op je ogen, maar je wenkbrauwen leggen de focus op je bril. Vooral bij brildragers moeten je wenkbrauwen dus goed in shape zijn. Zorg dat ze goed geëpileerd zijn en haal er even een wenkbrauwgel overheen.

De perfecte wenkbrauw in 5 simpele stappen>

3. Durf te experimenteren

Of je nu wel of geen bril draagt, experimenteren met make-up kan natuurlijk altijd. Maar met een bril kun je nóg meer uitproberen. Heb je meerdere frames? Wissel ze dan af en pas je make-up erop aan. Een wit frame doet het bijvoorbeeld heel goed met een felgekleurde eyeliner.

4. Benadruk je sterke punten

Bij make-up denken we sneller aan verdoezelen dan benadrukken, maar draai het ook eens om. Welke punten in je gezicht wil je nog meer benadrukken? De ene bril benadrukt bijvoorbeeld meer de kleur van je ogen en de ander zorgt dat je jukbeenderen beter uitkomen.

5. Maak je eigen regels

Heb je een zachtroze frame en wil je dit gewoon combineren met een fuchsia roze lippenstift? Waarom niet! Kleurrijke frames doen het goed met matching make-up, maar hou het wel in balans. En uiteindelijk is zelfvertrouwen je beste accessoire, dus draag ‘t met verve.

6. Rode ogen? Vermijd rode en roze tinten

Dit zal het rood namelijk alleen nog maar meer benadrukken, dus laat lichtroze oogschaduw, roze blush of lippenstift liever even links liggen.

7. Gebruik altijd een wimperkruller

Ben je gezegend met mooie lange wimpers, dan zul je ongetwijfeld ook gemerkt hebben dat het allemaal een nogal krappe bedoening wordt achter die glazen. En niks zo vervelend als wimpers die tegen je brilglazen aangeplakt zitten. Om dit te voorkomen, geef ze even een goeie krul. Nog een tip: breng meer (waterproof!) mascara aan op de wortel van je wimpers dan aan de uiteinden.

8. Hou het in balans

Heb je al een bril met een opvallend frame, een opvallende haarkleur of knalrode lippen, houd de rest van je make-up dan rustig.

9. Gebruik een primer

Een product dat vaak gebruikt wordt door de echte kenners of make-up liefhebbers. Een primer zorgt ervoor dat je make-up netjes op z’n plek blijft zitten, maar voor brildragers is het nog eens extra handig, want het zorgt ervoor dat je glazen niet van je neus glijden. Breng wat primer aan op de zijkanten van je neusbrug, poeder het even en klaar.

10. Maak het geen concurrentiestrijd

Heb je een zwarte bril, dan kun je in principe met alle make-upkleuren uit de voeten. Is je bril niet geheel zwart, ga dan voor brons, donkerblauw of donkerpaars. Als je toch dezelfde kleur oogschaduw als de kleur van je bril neemt, ga dan voor één of twee tinten lichter. Breng in je arcadeboog juist een donkere tint aan om zo meer diepte aan te brengen. Maak het af met eyeliner en mascara.

Snelle en eenvoudige beautytips voor nieuwe moeders>

Reageer op artikel:
De ultieme make-up tips voor wie een bril draagt
Sluiten