Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Persoonlijk 2 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

De ultieme sollicitatiebrief voor moeders (die je zo mag kopiëren)

Van Famme voor jou; de multi inzetbare sollicitatiebrief. Kopieer de tekst, vul je eigen gegevens in en stuur ‘m op! Een beetje slimme directeur neemt je meteen aan. Heb jij weer eens tijd voor jezelf.

Beste lezer,

Toeval bestaat niet. Precies op het moment dat ik besluit op zoek te gaan naar een nieuwe baan komt uw vacature voorbij. U bent op zoek naar een allrounder zonder 9 tot 5 mentaliteit.

Iemand die de spin in het web is. Iemand die er uitdaging in ziet om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Iemand die met gemak meerdere ballen in de lucht weet te houden. U zoekt een alleskunner? Gefeliciteerd! U heeft haar gevonden.

Eerlijk

Mijn moeder leerde me dat ik altijd eerlijk moet zijn. Dus ik zal mijn kaal ogende cv zonder opsmuk toevoegen. Het lijkt alsof er sprake is van een gat in mijn CV. Dat is er niet. Van mijn vrij rustige baan als >>Vul hier je oude functie in<< (dit kan werkelijk elke functie zijn), nam ik de stap naar mijn huidige functie als CEO van HADIG&CO*.

Een niet misselijke functie waarbij in de afgelopen periode werkelijk alles van mezelf heb gegeven. Ik ben al lange tijd zeven dagen per week vierentwintig uur per dag beschikbaar voor dit bedrijf. Hierbij een korte omschrijving van de functies die onder mijn verantwoordelijkheid vallen.

Chauffeuse

Elke dag zorg ik dat de bedrijfsleden op de juiste tijd op de juiste plek arriveren.

Bedrijfsjurist

Ik los grote en kleine geschillen met dagelijkse regelmaat naar ieders tevredenheid op. Ik weet slachtoffer en dader met een lach te verzoenen.

Chefkok

Ik verzorg gemiddeld drie maaltijden per dag. Ik draai mijn hand niet om voor bijzondere wensen en vreemde verzoeken.

Bedrijfsarts

Kleine en grote wonden, gebroken harten en psychische stoornissen, ik ben allround specialist.

Event manager

Intieme meetings of grote partijen; ik bedenk, plan en organiseer elk denkbare event. Uiteraard verlies ik hierbij de details nooit uit het oog.

Creative Designer

Mijn creatieve aard komt op meerdere manieren naar voren. Zo creëer ik uitnodigingen, ontwerp ik planborden en teken ik uit de losse pols ieder figuur dat de bedrijfsleden op papier willen zien.

Interieur Verzorgster

Ik voel mij niet te goed om als CEO de wc-borstel ter hand te nemen. Ook maak ik met grote regelmaat de bedrijfskantine, de vergaderzaal en alle kantoren schoon.

Stomerij

Alle bedrijfskleding wordt dagelijks door mij gewassen en netjes opgevouwen geretourneerd aan de eigenaar. Kernkwaliteit hierin is dat ik op discrete wijze de broek- en vestzakken leeg.

Ik heb een groot hart voor mijn bedrijf en ik stop mijn ziel en zaligheid in het uitvoeren van mijn functie, maar er is meer in de wereld. Ik wil betrokken blijven bij HADIG&CO* maar voel de interne behoefte om mijn ervaring en kennis te delen met andere bedrijven. Ik heb slechts één eis en dat is dat ik ongestoord onbeperkte tijd op de wc kan zitten zonder dat collega’s op de deur kloppen. Verder ben ik heel makkelijk.

Graag licht ik mijn sollicitatie onder het genot van een fles wijn toe.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens,

>>JOUW NAAM<<,
CEO van HADIG&CO*

* Het Absurd Drukke Intensieve Gezin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ultieme sollicitatiebrief voor moeders (die je zo mag kopiëren)
Sluiten