Redactie
Redactie Mind juli 31, 2015

De voordelen van liefdesverdriet, ja die zijn er!

Liefdesverdriet. Auw. Misschien is het jaren geleden, misschien maak je het nu mee. Dikke panda ogen, veel te veel chocola en nog veel meer drank. ‘Het komt nooooít meer goed’, want hij was het, toch? Cheer up! Er zitten meer voordelen aan liefdesverdriet dan je denkt.

1. It makes you feel alive!

Liefdesverdriet is een van de meest intense gevoelens die je kunt ervaren. Oke, we geven het toe: verliefd zijn is daar ook eentje van en die is misschien nét iets fijner, maar door zulk extreem en intens verdriet mee te maken voel je wel dat je echt bestaat.

2. Je mag zoveel chocola eten als je wilt

Je mag zonder jezelf schuldig te voelen 10 repen chocola bij de supermarkt halen. De kassajuffrouw begrijpt het heus wel als ze jouw betraande pandagezicht ziet. Dit heb je nu écht nodig. En geen commentaar alsjeblieft.

3. En nét zoveel wijn!

En die twee flessen wijn? Ook die heb je écht nodig. Niks helpt beter tegen liefdesverdriet dan vriendinnen, tissues, chocola, zwijmelfilms, goede gesprekken en mucho vino!

4. Je vriendinnen heb je weer eens allemaal bij je

Zodra jij appt ‘Ik heb je NU nodig. N. en ik gaan superslecht,’ staan je beste vriendinnen ongetwijfeld binnen vijf minuten op je stoep. Andere afspraken, griep of mannen? Geen excuus. Jij hebt ze harder nodig dan ooit, en daar ben je vriendinnen voor.

5. Je kan je romantische films weer uit de kast pakken

Je zal harder bij The Notebook huilen dan je ooit hebt gedaan, maar een beetje zelfmedelijden is best geoorloofd als je liefdesverdriet hebt (‘Waarom zij wel, en ik niet boehoeeeee’). Aan de andere kant is er geen betere remedie tegen liefdesverdriet dan de hoop dat jouw Ware Liefde écht nog wel ergens rondloopt én binnenkort ook aan een kermisattractie hangt om jou mee uit te vragen.

6. Je hebt weer oog voor anderen

Die knappe man die je bijna elke dag tegenkomt in je favoriete koffietentje? Misschien blijft het nu eens niet alleen bij oogcontact en een flirterig lachje. En je kunt eindelijk op Tinder. Nieuwe ervaringen en knappe mannen? Here I come!

7. Zie het als een ‘restart’

Altijd al meer willen sporten, maar heb je er nooit de tijd voor gehad? Altijd al meer willen experimenteren met koken, maar wilde je schatje het liefst elke dag een AVG-tje? Nu is het tijd om te doen wat jij wilt! Je hoeft immers met niemand meer rekening houden. Oké, misschien kinderen als die in het spel zijn.

8. Je leert van elke relatie

Cliché, maar oh zo waar. Van een relatie leer je het meest over jezelf. Wat je wel en niet wilt bijvoorbeeld. Zo moet je elke gestrande relatie zien als een leerproces. Geen verspilde moeite dus. Maar goed, wij begrijpen heus wel dat er nog heel wat dozen tissues doorheen gaan voor je dat écht kunt realiseren.

ps. Scheiden en uit elkaar gaan is lijden. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Zit of zat jij in een ‘scheidingsfase’ met kinderen dan beseffen wij ons heel goed dat je je hierboven minder in herkent. Sterkte!

Loop het tussen jou en je partner niet zo lekker? 12 manieren om aan je relatie te schaven >

Reageer op artikel:
De voordelen van liefdesverdriet, ja die zijn er!
Sluiten