Body 1 dec 2015 Redactie

De vrijwel blinde George maakt prachtige GIF’jes over hoe hij de wereld ziet

De GIF’jes van George Redhawk zijn bijna hypnotiserend mooi te noemen. Helemaal als je je bedenkt dat de kunstenaar praktisch blind is. Toen George zijn zicht begon te verliezen en daardoor zijn baan verloor, besloot hij kunst te gaan maken met daarin verwerkt hoe hij de wereld ziet.

George Redhawk is op latere leeftijd zijn zicht gaan verliezen. Nu is hij zeer slechtziend. Dit houdt in dat hij maximaal 20/200 ziet, ook al heeft hij een bril op of lenzen in. Mensen met goede ogen zien 200/200. Dit houdt in dat ze op 200 feet (ongeveer 70 meter) afstand details nog kunnen zien. Mensen die 20/200 zien, zien dezelfde details op 20 feet (7 meter) afstand.

George kreeg een obsessie om zoveel mooie dingen te zien voordat zijn zicht helemaal zou verdwijnen. Hierdoor werd hij een kunstliefhebber en al snel ontdekte hij de overeenkomst tussen herhalende GIF’jes en zijn schokkerige zicht. Zijn beperking zorgt er namelijk voor dat zijn hersenen proberen om de lege plekken op te vullen. Om anderen deelgenoot te maken van hoe hij dingen ziet, maakt hij de serie kunstwerken/GIF’s ‘The World Through My Eyes’.

blindeman1

blindeman2

blindeman3

blindeman4

blindeman5

blindeman6

blindeman7

blindeman8

blindeman9

blindeman10

blindeman11

blindeman12

Wat vind jij van deze kunstwerken? Reageer op onze Facebook!

Kijk ook naar dit mooie filmpje, waar een blinde moeder haar ongeboren kindje kan zien door een 3D-geprinte echo >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De vrijwel blinde George maakt prachtige GIF’jes over hoe hij de wereld ziet
Sluiten