Hanna
Hanna Columns 28 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

De wereld van Seth: Na 6 jaar ziet Seth zichzelf als een expert in opvoeden

Seth is zes. Dat is oud genoeg om over het leven na te denken en jong genoeg om dat met een open blik te doen. Soms filosofisch, vaak onbedoeld grappig. Hanna van de Wetering schrijft daar graag over. Elke week op Famme en op Facebook.

De wereld van Seth – Na 6 jaar ziet Seth zichzelf als een expert in opvoeden

Seth heeft leren klokkijken, is daar megatrots op, en zodoende belachelijk geïnteresseerd in de openingstijden van alle winkels die we passeren.

Nadat we bijna een uur over 1 straatje hebben gedaan, ben ik er wel klaar mee. 

‘Seth, ik weet dat je kan klokkijken. Ik vind het superknap van je, echt waar, maar als je nog één keer langer dan 5 minuten voor een winkelruit blijft staan word ik gek.’


Seth zucht diep.

’Mam, als mensen niet zo aardig tegen me doen vind ik dat een beetje zielig voor mezelf. Dat is natuurlijk niet fijn voor mij. En als jij dit zo chagrijnig zegt, vind ik dat dus ook best zielig. Zullen we afspreken dat je dat niet meer doet?’

Ik zei het inderdaad vrij chagrijnig. ‘Goed’, zeg ik dan ook toegeeflijk. ‘Ik zal erop letten.’

‘Mooi’, zegt Seth. Je houdt me nu ook altijd vast op de roltrap. Je hebt de roltrapregels goed begrepen. Je moet alleen nog wat beter naar jezelf leren luisteren.’

‘Wat?’

‘Dan hebben we haast en zeg je dat we moeten opschieten. Ik luister goed en doe mijn jas en schoenen zelf aan. En dan ben ik helemaal klaar en dan heb jij nog geen jas aan, ben je je sleutel kwijt en heb je mijn tas ook nog niet ingepakt. Dan heb je toch niet goed naar jezelf geluisterd?’

‘Eh nee… daar heb je wel een punt.’

‘Heb je nu alles wel goed begrepen?’

‘Ik geloof het wel.’

‘Mooi’, zegt Seth. ‘Ik ben supertrots op je.’

Ik heb nog even gewacht of ik ook een sticker voor in mn schrift kreeg, maar helaas… Seth was alweer afgeleid door de volgende etalageruit.

Reageer via Facebook.

Wil je eerdere Wereld van Seth-verhalen lezen? Dat kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De wereld van Seth: Na 6 jaar ziet Seth zichzelf als een expert in opvoeden
Sluiten