Hanna
Hanna Columns 29 november 2015

De wereld van Seth: Roltrapregels voor ninja’s

Seth is zes. Dat is oud genoeg om over het leven na te denken, en jong genoeg om dat met een open blik te doen. Soms filosofisch, vaak onbedoeld grappig. Hanna van de Wetering schrijft daar graag over. Elke week op Famme en op Facebook.

De wereld van Seth – Roltrapregels voor ninja’s

‘Mama, je gaat nu goed naar me luisteren. Doe je telefoon maar even in je tas.’
Seth kijkt me streng aan. We staan beneden aan de roltrap van de Bijenkorf. Betrapt kijk ik op van mijn schermpje.
‘Hield jij mijn hand net vast op de roltrap?’
‘Eh…nee…’, zeg ik aarzelend.
‘Heb je de regels gelezen?’
‘Regels?’
‘De roltrapregels! Jij hebt ze niet gezien want je keek naar je telefoon, maar ik wel. En daar staat op dat je je kind een hand moet geven als je de roltrap afgaat. En dat heb je niet gedaan!’
Seth kijkt heel boos.
‘Maar… hoe zit het met ninja’s?’, probeer ik.
Seth lijkt even uit het veld geslagen. ‘Daar was geen regel voor’, zegt hij twijfelend. ‘Maar ik denk dat ninja’s de winkel niet eens in mogen. Dus als we ergens binnen zijn moet je net doen of ik een gewoon kind ben, en mijn hand vasthouden. Goed begrepen? Ga je het niet meer vergeten?’
Ik knik.
‘Mooi. Dan mag je nu je telefoon weer pakken.’
‘Fijn Seth, thanks.’

Herkenbaar? Reageer op onze Facebook! >

Lees ook de eerdere avonturen van De wereld van Seth >

Reageer op artikel:
De wereld van Seth: Roltrapregels voor ninja’s
Sluiten