Hanna
Hanna Columns 4 apr 2016

De wereld van Seth: Seth en de kleding

Seth is zes. Dat is oud genoeg om over het leven na te denken, en jong genoeg om dat met een open blik te doen. Soms filosofisch, vaak onbedoeld grappig. Hanna van de Wetering schrijft daar graag over. Elke week op Famme en op Facebook.

De wereld van Seth: Seth en de kleding

Seth kleedt zich tegenwoordig zelf aan. Dat is fijn, want ik ben niet zo goed in ochtenden. Vandaag had hij gekozen voor een zwart trainingspak van Adidas met felroze accenten. Zijn jack stond half open. Eronder zag je een te klein shirtje. Het was wit met blauw en er stond een boot op. Het matchte niet met zijn trainingspak. Er schoten vaag wat waarschuwingen door mijn hoofd. Alleen de gouden ketting mist nog. Of de scooter. Maar, zoals gezegd, het was ochtend en ik moest een nieuw wereldrecord verbreken om op tijd op school te zijn. Dus stormde Seth even later in trainingspak de klas binnen (daar was het in ieder geval een perfecte outfit voor).

De rest van de klas zag eruit of ze net uit de catalogus van een veel te duur kledingmerk waren gestapt. Ik zag feestelijke jurkjes, polo’s en rokjes met glitters. Veel meisjes hadden ingewikkelde vlechtjes, het haar van de jongens zat alsof ze net van de kapper kwamen. Seths pony hing voor zijn ogen. Aan de achterkant was de lente begonnen: een vogelnestje waar elk moment een babymerel uit kon vliegen.

‘Kijk!’, zei een moeder tegen haar kind. ‘Iedereen heeft zijn mooiste kleding aangetrokken voor de schoolfotograaf!’ Ik zag Seth enthousiast knikken.

Bron: Magosja

Heb jij nog leuke herinneringen aan de schoolfotograaf? Reageer via Facebook!>

‘Seth slaat zijn handen geschrokken voor zijn gezicht. ‘Ik wil eigenlijk een scheldwoord zeggen nu, mam. Ik weet dat dat niet mag en ik durf het eigenlijk ook niet, maar zó erg vind ik het.’
‘Zeg het maar, Seth. Vandaag mag het.’
‘Echt?! Ooooh, ik durf het bijna niet hoor. Goed dan.’
Hij haalt diep adem.
‘What the fuck.’
Lees De wereld van Seth van vorige week >

Reageer op artikel:
De wereld van Seth: Seth en de kleding
Sluiten