Hanna
Hanna Columns 6 dec 2015

De wereld van Seth: Seth en de onuitwisbare snor

Seth is zes. Dat is oud genoeg om over het leven na te denken, en jong genoeg om dat met een open blik te doen. Soms filosofisch, vaak onbedoeld grappig. Hanna van de Wetering schrijft daar graag over. Elke week op Famme en op Facebook.

De wereld van Seth: Seth en de snor

Op de avond voor hij naar groep drie gaat krijgt Seth het voor elkaar een vacuüm rond zijn mond te creëren met een flesje fristi. Dat is nooit een goed idee, en al helemaal niet als je zo’n gevoelige huid hebt als Seth. (Ik ben laatst een week in de veronderstelling geweest dat iemand mijn kind zwaar mishandeld had, tot ik erachter kwam dat hij het leuk vond om op de binnenkant van zijn bovenarm te sabbelen (probeert u het maar eens) en zodoende enorme zuigzoenen aan zichzelf te geven.)

Enfin, in eerste instantie dacht ik nog dat we met een grote fristisnor te maken hadden. Ik maakte zijn gezicht schoon, de snor verdween niet. We douchten, smeerden het in met aloë vera. Hielp ook niet. Mijn kind zou zijn eerste dag in groep drie beginnen met een snor waar menig hipster jaloers op zou zijn.

‘Ik zit wel in groep drie, maar ik ben nog geen man hoor! Alleen echte mannen hebben snorren.’

Ik kreeg een flashback naar een jaar of 14 geleden. Mijn broertje had vlak voor school weer begon een schaar gevonden en een enorme driehoek uit zijn keurig rechte pony geknipt. Mijn vader, normaal gesproken de rust zelve, riep in paniek naar mijn moeder: ‘Dinaaaa! Hij kan zo NIET naar school morgen!’ Enige hysterie zit blijkbaar in de familie, want dit was ook mijn eerste gedachte. Probleem was dat Seth zelf niet veel issues met de snor leek te hebben, en heel veel zin had in zijn eerste schooldag. Seth sliep bij Marc, zijn vader, dus het eerste wat ik ’s ochtends deed was Marc bellen. ‘HOE GAAT HET MET DE SNOR?!’ Marc, de eeuwige optimist: ‘Goed hoor….’ Ik haalde opgelucht adem, waarop hij vervolgde: ‘Hij ziet er nu uit als een Mexican bandido.’

Seth is naar school gegaan. Ik heb hem een sombrero meegegeven voor in de pauze (nee, grapje, gelukkig heeft Seth ook een verstandige ouder, die mij dit soort dingen verbiedt). Hij vond het heel erg leuk op school. ‘Nee, niet leuk. Geweldig zelfs!’ ‘Enneh.. zei er nog iemand iets over je snor?’ ‘Och ja’, antwoordde Seth laconiek. ‘Een stuk of drie kinderen vroegen of ik een snor had, maar ik heb gewoon uitgelegd dat dat door de fristi kwam. Ik zit wel in groep drie, maar ik ben nog geen man hoor! Alleen echte mannen hebben snorren.’

Heb jij ook ooit zoiets meegemaakt? Reageer op onze Facebook! >

Lees ook de eerdere avonturen van De wereld van Seth >

Reageer op artikel:
De wereld van Seth: Seth en de onuitwisbare snor
Sluiten