Columns 21 feb 2016 Hanna

De wereld van Seth: Seth heeft geen minderwaardigheidscomplex

Seth is zes. Dat is oud genoeg om over het leven na te denken en jong genoeg om dat met een open blik te doen. Soms filosofisch, vaak onbedoeld grappig. Hanna van de Wetering schrijft daar graag over. Elke week op Famme en op Facebook.

De wereld van Seth – Seth heeft geen minderwaardigheidscomplex

‘Wie zou jij willen zijn?’, vraagt Seth.

Hij wacht het antwoord niet af. 

‘Ik Seth. Ik vind het altijd zo leuk om mezelf te zijn. Ik ben bijna altijd vrolijk, ik weet meestal wat ik wil doen en ik vind heel veel dingen leuk. Verder ben ik heel gaaf en stoer, ben ik grappig, en heb ik extra krachten. Ik ben heel slim: als 0 helemaal niet slim is en 10 superduperslim ben ik zeker een 8. Ik heb veel vrienden en er zijn heel veel mensen die mij lief vinden. Dat was het wel. Ik vind het trouwens niet fijn dat ik minder goed kan tekenen dan papa. Maar behalve dat ben ik helemaal tevreden. Ik ben elke dag wel blij dat ik mezelf ben.’

01-Seth-heeft-geen-minderwaardigheidcomplex

Had jouw kind dit kunnen zeggen? Reageer via Facebook.

Wil je eerdere Wereld van Seth-verhalen lezen? Dat kan hier.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De wereld van Seth: Seth heeft geen minderwaardigheidscomplex
Sluiten