Hanna
Hanna Columns 31 januari 2016

De wereld van Seth: Seth is een beetje verliefd

Seth is zes. Dat is oud genoeg om over het leven na te denken, en jong genoeg om dat met een open blik te doen. Soms filosofisch, vaak onbedoeld grappig. Hanna van de Wetering schrijft daar graag over. Elke week op Famme en op Facebook.

Seth is een beetje verliefd

‘Ik MOET je wat vertellen’, zegt Seth als ik hem uit school haal. X. is verliefd op mij! Ik hoorde het van A. en toen zei B. dat ik haar moest vragen of het waar is en X. knikte en dat betekent ja!’

Toevallig vind ik X. het leukste meisje uit Seths klas. Ik bestempel 15 januari 2016 dus onmiddellijk als een van de mooiste dagen uit het moederschap en reageer of Zayn Malik/ Chris Zegers/Johnny Depp in Pirates of the Caribbean me net ten huwelijk gevraagd heeft.
‘Ehm, maar mam… ik had bedacht dat ik niet deed aan verliefd zijn als ik nog een kind ben. Ik vind verliefd zijn stom. Geen idee waarom hoor, maar dat had ik wel bedacht.’
Shit.
‘Maar het is toch superleuk als iemand je heel lief vindt?’, vraag ik.
Seth barst in huilen uit.
‘Ik ben gewoon een beetje in de war. Er is nog nooit iemand verliefd op mij geweest en ik weet helemaal niet wat ik nu moet voelen. Is dat echt leuk?’
‘Dat is meestal echt heel leuk’, bevestig ik. ‘Dussss?’
‘Dussss?’ echoot Seth. Hij lacht door zijn tranen heen. ‘Ik geloof dat ik er even over na moet denken. Zullen we er thuis verder over praten?’
‘Ik heb nagedacht’, zegt Seth even later. ‘Ik vind X heel schattig, lief, mooi en slim. Dussss… ik denk dat ik ook wel een beetje verliefd op haar ben.’
Mijn hart doet 3 miljoen vreugdedansjes.
‘Toevallig komt ze morgen spelen!’
Seth glundert.

We wachten op de metro. Naast ons zit een meisje.
‘Mevrouw’, zegt Seth. ‘Ik ben een beetje verliefd. En ze is ook verliefd op mij. Morgen komt ze spelen, en ik kan echt niet wachten. Ik ga haar een hele grote knuffel geven. En misschien ga ik haar ook wel optillen. Ze is heel schattig en klein, dus ik denk dat ik dat wel kan.’

‘Wat zullen we gaan doen morgen?’ vraag ik.
Seth haalt zijn schouders op. ‘X. mag kiezen. Ik ga heel lief voor haar zijn. Maar ik vind het wel een beetje ingewikkeld dat ze een meisje is hoor, want misschien vindt ze hele andere dingen leuk dan ik. Maar dan doe ik het toch. Want als je verliefd ben, dan doe je dingen voor elkaar.’
Hij kijkt me aan. ‘Je had het beter niet kunnen vertellen hoor, van het spelen, ik geloof niet dat ik vannacht kan slapen.’

Zegt jouw kind ook dit soort lieve, grappige of ontroerende dingen? Reageer op onze Facebook!

Wil je nog wat De wereld van Seth-verhalen lezen? Kijk hier >

Reageer op artikel:
De wereld van Seth: Seth is een beetje verliefd
Sluiten