Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 18 februari 2014

De yoga-trends voor 2014

Yoga kent misschien wel meer dan honderd vormen: power yoga, yin yoga, hatha yoga, hot yoga, vinyasa, surfboard yoga: you name it. Maar ja, dat aanbod zorgt ook voor keuzestress. Zeker met al die nieuwe vormen die telkens gelanceerd worden.

Yoga is al jaren populair en raakt alleen maar meer in trek. Niet gek natuurlijk, de work-out zorgt voor minder stress, pijnverlichting, een betere ademhaling, lenigheid, versterkte kracht, gewichtsverlies, een focus op het heden en innerlijke rust. Ideaal voor vrouwen zoals wij die op zoek zijn naar meer balans. Maar voor welke soort kies je? Famme somt vijf nieuwe of leuke varianten voor je op!

Aerial yoga

Bij deze yoga-soort maak je gebruik van een soort hangmat tijdens de stretches en oefeningen. De hangmat hangt ongeveer een halve meter boven te grond, dus je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. Wél maak je gebruik van de zwaartekracht en je eigen gewicht voor een uitdagende en ontspannende work-out.

Acro yoga

Deze vorm is by far de meest sociale vorm van yoga, aangezien je hem uitvoert in duo’s. De naam zegt het eigenlijk al: Acro yoga is een combi van yoga, turnen en acrobatiek en samen met je maatje haal je allerlei capriolen uit. Toegegeven: je moet het maar durven. Een van de oefeningen is de Vlieger. Ofwel: net als je bij je kinderen doet, je partner op je benen in de lucht laten balanceren. Was je dus eigenlijk al heel yoga-minded bezig thuis!

Baby yoga

Als Gisele Bündchen het doet met haar baby Vivian, kunnen wij eigenlijk niet achterblijven: Baby yoga. Op steeds meer plaatsen in Nederland vind je klasjes ‘mama & baby yoga’ zoals die van A beautiful Balance. Fijn, want je bent lekker samen bezig en hoeft geen oppas te regelen voor je wekelijkse yoga-uurtje.

Zwangerschaps yoga

Een goede zwangerschaps work-out vinden is voor veel vrouwen lastig. Steeds meer studies laten zien dat yoga goed kan zijn tijdens je zwangerschap. Fysiek en mentaal bereid je je helemaal voor op hét moment. Op steeds meer plekken in Nederland kun je zwangerschapsyoga volgen.

Mannen yoga

Inderdaad, sleep je man maar mee naar yoga. Ze zijn nu nog sterk in de minderheid, maar met mannenyoga moet dat snel afgelopen zijn. Hier worden ze niet weggejaagd door beppende vrouwen op roze matjes, maar zijn het mannen onder elkaar. De keuze van asana’s zijn vaak iets zwaarder dan bij vrouwenyoga, omdat mannen fysiek wat krachtiger gebouwd zijn. Je volgt het op steeds meer plekken in Nederland, zoals bij YogaToday in Weesp.

Reageer op artikel:
De yoga-trends voor 2014
Sluiten