Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 24 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

De zwangerschapsfoto’s van brandwondenslachtoffer Andrea zijn meer dan alleen prachtig

Andrea Grant verbrandde als kind zó erg, dat haar werd verteld dat ze nooit moeder zou kunnen worden. Gelukkig kwam haar droom toch uit en is zij nu zelfs zwanger van de tweede. Met een prachtige zwangerschapsfotoshoot wil ze andere brandwondenslachtoffers inspireren.

Vijftien jaar geleden explodeerde het huis van de Amerikaanse Andrea Grant, terwijl zij en haar broer nog binnen waren. Andrea, toen slechts negen jaar oud, overleefde het drama. Wel hield ze er ontzettend veel brandwonden en littekens aan over. Volgens de artsen was een zwangerschap hierdoor niet verantwoord, maar Andrea besloot zich hier niet bij neer te leggen. En met succes. Door haar buik goed te verzorgen kon ze de zwangerschap van haar eerste kind tot 37 weken uitdragen.

Mijlpaal

Op dit moment is ze zwanger van haar tweede. Om deze mijlpaal te vieren, liet ze deze mooie foto’s maken tijdens een zwangerschapsshoot. Maar ze maakte deze foto’s niet alleen voor haarzelf. Ze wil hiermee ook een boodschap uitdragen: ‘Leg je niet neer bij obstakels in je leven, maar overwin ze.’

Het nummer ‘Video’ van India Arie is voor Andrea een inspiratie geweest. De zin ‘I learned to love myself unconditionally because I am a queen’ heeft haar jarenlang gemotiveerd, vertelt ze aan de Huffington Post.

Stichting

Andrea zet zich in voor andere mensen die net als zij slachtoffer zijn van een brand. Twee jaar geleden startte Andrea een organisatie, Beyond Scars. Hiermee probeert ze aandacht te krijgen voor brandwondenslachtoffers en hun families. Deze geweldige foto’s dragen daar zeker aan bij.

Ook kinderen kunnen met trots naar hun littekens kijken, wauw. Deze inspirerende fotoserie leert kinderen met trots naar hun littekens kijken

Bron foto’s: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

huffingtonpost

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De zwangerschapsfoto’s van brandwondenslachtoffer Andrea zijn meer dan alleen prachtig
Sluiten