Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Beauty 30 aug 2016

De zwangerschapsgloed bestaat écht, en hierdoor ontstaat-ie

‘Kind, wat zie je er strááálend uit!’ Ben je zwanger en komt die uitspraak je bekend voor? Dat stralende koppie heb je dan te danken aan de zwangerschapsgloed. Want ja, volgens onderzoek bestaat hij echt.

Volgens gynaecoloog Felice Gersh zien vrouwen er écht rozig, gezond en stralend uit tijdens hun zwangerschap. Niks geen fabeltje: ‘Tijdens de zwangerschap neemt de hoeveelheid bloed in het lichaam toe en stroomt er meer bloed naar de huid, en vooral naar het gezicht. Ook verwijden de bloedvaten zich aanzienlijk, omdat op die manier de toevoer naar de placenta optimaal is. Daar krijg je een mooie, gezonde gloed van.’ Dermatoloog Rachael Cayce voegt daar aan toe dat de hormoonproductie tijdens de zwangerschap ervoor zorgt dat de huid wat vetter wordt, en dat ook voor een mooie uitstraling zorgt.

Die hormonen ook altijd…

Hoewel het dus een bestaand fenomeen is, ook in de medische wereld, bestaat er geen medische term voor. Ook niet elke vrouw heeft een zwangerschapsgloed over zich. Volgens dokter Felice komt dit omdat elke vrouw een ander huidtype en een andere huidskleur heeft, en ook niet dezelfde hoeveelheid hormonen produceert.

Geen gloed? Prijs jezelf gelukkig!

De leeftijd waarop een vrouw zwanger is, heeft er ook mee te maken of de gloed aanwezig is of niet. Ben jij niet gezegend met glimmende, gezonde blosjes op je wangen? Dan mag je je volgens dokter Gaspard gelukkig prijzen: ‘De meeste vrouwen die wel een zwangerschapsgloed over zich hebben, ervaren dat hun lichaam heftig reageert op de zwangerschap, en hebben vaak ook erg veel last van acne. Gelukkig verdwijnt dit weer langzaam na de zwangerschap.’

Kreeg jij ook zoveel complimentjes tijdens je zwangerschap? Praat mee op Facebook!

Pas op! Zeg deze 8 dingen nooit tegen een zwangere vrouw >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De zwangerschapsgloed bestaat écht, en hierdoor ontstaat-ie
Sluiten