Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 24 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoe deal je met een buikgriep als je op vakantie bent?

Misschien heb je het al gehoord, of zelf al ondervonden maar er heerst een nare buikgriep. Hier zit je uiteraard niet op te wachten en al helemaal niet wanneer je met het gezin op vakantie gaat.

Het probleem met buikgriep is dat het besmettelijk is. Als jouw kleintje het te pakken krijgt, kun je er bijna vanuit gaan dat hij iedereen aansteekt. Zo ga je er mee om:

Accepteer je lot

Dit klinkt heel vervelend en er bestaat een kans dat je de dans wel ontspringt, maar ga daar niet vanuit. Het is beter om je plannen te cancelen en wellicht even twee keer na te denken voor je die dure skipas aanschaft.

Zeg nee tegen alle dranken behalve tegen water

Après Ski tijdens wintersport of een drankje op het terras op je zonovergoten vakantiebestemming is natuurlijk reuze gezellig, maar dit is niet het juiste moment. Het laatste wat je wil is jezelf meer kwetsbaar maken voor virussen. Drink veel water om jezelf te reinigen en zeg even nee tegen al het andere.

Neem voldoende schoonmaakspullen mee

In hotels of appartementen kunnen aardig wat virussen rondslingeren. Er bestaat namelijk een kans dat niet alles even goed wordt schoongemaakt. Hier kunnen jij en je gezin de dupe van worden en daarom is het aan te raden om altijd een on the go schoonmaaksetje mee te nemen.

Lees hier: Zo ga je op reis met de kinderen.

Maak er het beste van

Jouw kind vindt buikgriep ook helemaal niks, het heeft daarom geen zin om te gaan mopperen. Je kunt er maar beter het beste van maken en de televisie omarmen. Er zit niks anders op dus probeer er evengoed een gezellige tijd van te maken.

Wees vriendelijk tegen het hotelpersoneel

Met een ziek kind in huis bestaat er een kans dat je extra schone lakens nodig zult hebben. Wees daarom vriendelijk tegen het hotelpersoneel en breng hen op de hoogte van jouw zieke kind. Wellicht verzorgen ze zelfs een fruitmandje voor jullie. 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme