Sterre Touw
Sterre Touw Persoonlijk 18 december 2017

Ben jij in december jarig? Gefeliciteerd, er zijn nogal wat voordelen

Als je in december jarig bent, moet je accepteren dat je verjaardag er door de feestdagen misschien een beetje bij inschiet. Toch is het volgens onderzoek een voorrecht om in december geboren te zijn. Als je in de laatste maand van het jaar bent geboren, zijn er namelijk meer voordelen dan nadelen voor je. 

In december jarig, hoera!

Je frustreert je misschien over het feit dat je verjaardag altijd samengaat met Sinterklaas of kerst. Treur er niet te lang om, want misschien heb jij van iedereen wel de meest fijne maand om in jarig te zijn. Mensen die in december zijn geboren worden namelijk ouder, zijn gezonder en als kers op de taart: gelukkiger!

LEES OOK: Jarig in januari? Dan herken je deze 10 ergerlijke dingen sowieso

Je hebt meer kans om 100 te worden

Allereerst hebben mensen die in december zijn geboren meer kans om de leeftijd van 105 jaar te bereiken dan mensen die in de zomer geboren worden. Dat blijkt uit een onderzoek onder honderdplussers. Het onderzoek vergeleek de geboortemaand van 1.574 mensen die ouder waren dan 100 met hun broers, zussen en echtgenoten. Ze ontdekten dat de meesten 100-jarigen in december waren geboren. Goed vooruitzicht toch?

Je hebt een lager risico op hart- en vaatziekten

Decemberbaby’s hebben een veel lagere kans op hart- en vaatziekten. Een studie toonde aan dat mensen die tussen september en december geboren werden, aanzienlijk minder kans hebben op hart- en vaatziekten. En laat dat onder Nederlandse vrouwen nou net een van de belangrijkste doodsoorzaken zijn.

Je staat positief in het leven

Als je in december geboren bent, ben je minder prikkelbaar dan mensen die in de zomer geboren zijn. Je humeur verandert niet gauw, je pakt nieuwe projecten graag met beide handen aan en je klaagt bijna nooit. (Oke, misschien wel tegen je beste vriendin, maar daar is ze voor toch?)

Je accepteert dat jij deze maand niet in het middelpunt staat

Uit een onderzoek van Interflora, een Britse online bloemenwinkel, blijkt dat 16 december de ergste dag is om te verjaren. Het is vaak rotweer, iedereen maakt zich klaar voor de feestdagen, is druk met kerstborrels, de kerstvakantie komt eraan en dan moet jouw verjaardag ergens tussen gepropt worden. Je staat eigenlijk nooit volledig in de belangstelling, maar je viert het al jaren op deze manier. Dus waarom zou je je er nog druk om maken?

LEES OOK: Onderzoek: op deze 2 leeftijden ben je het gelukkigst in je leven

Reageer op artikel:
Ben jij in december jarig? Gefeliciteerd, er zijn nogal wat voordelen
Sluiten