Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 14 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Is je kind in december geboren? Dit is waarom je kleine speciaal is, volgens de wetenschap

Sommige mensen die in december hun verjaardag vieren, zullen zeggen dat het best shit is. Je moet natuurlijk concurreren met de feestdagen én alle cadeautjes zijn ingepakt in kerstige inpakpapier.

Toch zijn er genoeg (zowel wetenschappelijke als niet wetenschappelijke) redenen die aanwijzen dat er een heleboel andere voordelen zijn voor december kindjes:

December kinderen leven langer

Een onderzoek uit 2011 heeft vastgesteld dat de maand waarin je geboren bent van invloed kan zijn op de duur van je leven. Zo bleek dat kinderen die in december geboren zijn, een grotere kans hebben om een leeftijd van 105 (of ouder) te bereiken, in vergelijking met kinderen die in juni geboren zijn.

Kinderen die in december geboren zijn hebben een lager risico op hartaandoeningen

December kinderen hebben een lager risico op hart- en vaatziekten, een onderzoek die gegevens onderzocht van 1.749.400 mensen uit Engeland suggereert dat.

December kinderen zijn aardig

Een onderzoek onder Amerikaanse studenten liet zien dat mensen die in december geboren zijn minder klagen en minder vaak last hebben van stemmingswisseling.

Kinderen die in december geboren zijn hebben meer aanleg om tandarts te worden

Dit is misschien een beetje een gekke, maar The Daily Mail suggereert dat december kinderen meer aanleg hebben om later tandarts te worden.

Is jouw kind in december geboren? Zijn deze punten herkenbaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme