Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Kids 14 nov 2017

Volgens deskundigen is dit de allerbeste tijd om je dreumes te laten slapen

Is jouw kindje tussen de 18 en 24 maanden oud en heeft hij of zij inmiddels een redelijk slaapritme te pakken? Fijn! Maar het kan ook zomaar voorkomen dat kinderen in die categorie nog flink zoekende zijn naar een slaapritme. Experts denken daar nu het antwoord op te hebben.

Hoeveel slaap?

Hoeveel slaap de kleine eigenlijk moet krijgen is één van de eerste dingen om naar te kijken. Volgens Romper’s pediatrische psycholoog Dr. Elena Mikalsen moeten kinderen van 18 tot 24 maanden per etmaal in totaal 11 tot 14 uur slaap krijgen om zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Welke tijden?

Nu je weet hoeveel slaap je kind ongeveer nodig heeft kun je gaan kijken naar een goede routine. Volgens kinderarts Tracie Kesatie kun je je kindje het best het volgende ritme aanleren:

Tussen 6:30 en 7:30 ‘s ochtends is het tijd om wakker te worden en te ontbijten. Van 12:00 tot 12:30 is het tijd om te lunchen en van 12:30 tot 13:00 is het tijd voor een kort dutje. Tussen 17:00 en 17:30 is er tijd voor het avondeten en daarna (tussen 18:00 en 18:30) kun je beginnen met de avondroutine, waar bijvoorbeeld het badderen bij hoort. Dan is het tussen 19:00 en 20:00 tijd om naar bed te gaan.

Kan dat wel?

Van weerstand van je dreumes moet je niet gek opkijken: het omgooien van een ritme is ook lastig. Toch wordt geadviseerd vol te houden en consequent te blijven. Overigens kan het volgens neuropsycholoog Dr. Rebecca Blake wel zo zijn dat een kind simpelweg meer of minder slaap nodig heeft, maar: “dat betekent niet dat ze minder ritme in hun leven nodig hebben.”

Ook interessant

Interessant? Dan kun je deze 9 tips voor het leven met een peuter vast ook waarderen.

Romper

Reageer op artikel:
Volgens deskundigen is dit de allerbeste tijd om je dreumes te laten slapen
Sluiten