Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Body 18 jan 2015

Detoxen: the Bluebelle way

Over de zin en onzin van detoxen zijn de meningen verdeeld. Wij schreven al eerder over dit onderwerp. Heb je toch even behoefte aan een reset? Doe het dan verstandig. Doe het the Bluebelle-way bijvoorbeeld!

Dat detoxen is geen gek idee, maar vraagt wel om goede voorbereiding. We hebben daarom een speciale detox file: een handleiding voor drie dagen mild eten en sappen, inclusief boodschappenlijst.

Voor iedereen die de behoefte heeft om dat vicieuze cirkeltje van te veel alcohol, suiker en carbs even te doorbreken. Detoxen op een goede manier heeft volgens ons verschillende voordelen.

1. Je hebt minder nodig dan je denkt

Veel mensen eten structureel meer dan ze nodig hebben. Een detox is een goed moment om je te realiseren dat een hongergevoel weer weg gaat, en je eigenlijk niet veel nodig hebt om die honger te stillen.

2. Je wordt je bewust van je eetgedrag

Een groot deel van wat je eet en drinkt op een dag doe je onbewust. Gedachteloos. Detoxen maakt je bewust van wat je normaal gesproken zonder na te denken in je mond stopt.

3. Je moet wat gas terug nemen

Detoxen kost je lichaam energie. Een perfect moment om een beetje gas terug te nemen dus, en stil te staan bij wat je eigenlijk allemaal aan het doen bent.

4. Stil staan bij je lijf

Die paar dagen detox zorgt er voor dat je lijf de ruimte krijgt om je te laten weten hoe het gaat. Misschien krijg je hoofdpijn, of heb je weinig energie. Laat het allemaal maar even komen tijdens je detox. Kun je daarna weer vol energie door.

5. Detoxen: Een schone lei

Door een paar dagen detox doorbreek je oude patronen, en geef je jezelf de kans om te resetten. Dat maakt het makkelijker om eindelijk eens die frisse start te maken met een gezond(er) eetpatroon.

Je kunt meer lezen over detoxen op onze website.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. meer info: bluebelle.nl | easypeasykids.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Detoxen: the Bluebelle way
Sluiten