Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Body 17 jan 2015

Detoxen: een goed idee?

In januari is het bijna even onvermijdelijk als goede voornemens: detoxen. Na een paar weken eten en drinken in overvloed lijkt iedereen aan het begin van een gloednieuw jaar de dringende behoefte te voelen om het roer om te gooien. Detoxen dus! Maar is dat wel zo’n goed idee?

Het antwoord op die vraag is niet zo makkelijk. Niet eenduidig in ieder geval, want eén ding is zeker: ieder lichaam is anders. In de basis geloven wij dat ieder lichaam van nature in staat is om zichzelf te ontdoen van belastende gifstoffen. Dat gebeurt ’s nachts, tijdens het slapen en daar heb je geen sapkuur voor nodig. Je lichaam heeft dan ruim de tijd om alles dat je gedurende de dag hebt geconsumeerd te verwerken, op te slaan en af te voeren. En ook een detox gebruiken als crash-dieet zonder je standaard eetpatroon eens aan te pakken heeft niet zoveel zin.

Detoxen: the good side

Toch is een detoxperiode niet zo’n gek idee. Niet zozeer omdat je lijf niet op zichzelf al een perfecte detoxmachine is, maar vooral om ervoor te zorgen dat je meer in balans komt: fysiek én mentaal. Een paar dagen intensief detoxen om te breken met je slechte eetgewoontes, stress, tekort aan slaap of negatieve gedachten en een nieuwe start te maken, waarna je door kunt met ‘gewoon gezond’ eten. Onze manier van detoxen bestaat daarom maar uit drie intensieve dagen. Een korte reset, that’s it.

In onze volgende blog (morgen te lezen op Famme) zullen we je meer vertellen over detoxen: the Bluebelle way. Alvast beginnen? Op onze website download je ons Detox file.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. meer info: bluebelle.nl | easypeasykids.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Detoxen: een goed idee?
Sluiten