Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Body 21 jan 2015

Detoxen: Het ultieme detoxdrankje

Wij zijn al lang kurkuma-fan, en gebruiken deze knalgele specerij waar we kunnen. In curry of soep bijvoorbeeld. Supergezond en in veel culturen bekend om zijn medische krachten! Dit drankje, met de prachtige naam Golden Milk, is perfect als detoxdrankje. En natuurlijk een stuk warmer dan al die koude sapjes!

Kurkuma staat bekend om haar ontstekingsremmende eigenschappen, is goed voor je spijsvertering en ondersteunt je lever bij ontgiften. En dat zijn nog lang niet alle voordelen. Deze Golden Milk is goed voor je en ideaal als remedie voor je zin in zoet: of je nu aan het detoxen bent of niet.

Eerst maak je een pasta van de kurkuma. Dat doe je door ¼ kopje gemalen kurkuma te mengen met ½ theelepel gemalen zwarte peper en ½ kopje water. Verwarm dit in een pannetje en blijf roeren met een garde tot er een dikke pasta ontstaat. Na het afkoelen kun je de pasta in een potje doen en het in een potje in de koelkast bewaren.

De Golden Milk maak je zo. Meng 1 kopje amandel- of andere plantaardige melk met 1 theelepel kokosolie, en ½ theelepel kurkumapasta. Verwarm in een pannetje tot gewenste temperatuur en voeg naar smaak wat honing of andere zoetstof toe.

Enjoy!

Lees ook: Detoxen, is dat nou zo’n goed idee? en hoe je vervolgens aan de slag gaat, de Bluebelle Way.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. Meer info: Bluebelle.nl | Easypeasykids.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Detoxen: Het ultieme detoxdrankje
Sluiten