Deze 12 Airbnb huizen overtreffen al je dromen

Eva Dusch 16 mei 2015 Erop uit

De tijd dat we steevast een hotel boekten tijdens onze vakantie is niet meer. Nee, tegenwoordig willen we het liefst ons eigen unieke privé-stekkie waar we dolenthousiast van worden en iedereen thuis de loef mee af kunnen steken (laat die Facebook-likes maar binnenstromen). Deze Airbnb huizen overtreffen ál je dromen, verwachtingen en ja.. soms helaas ook je budget.

1. Airplane suite in Nederland

Airbnb
Deze ‘private-jet’ ligt gewoon in ons eigen land. Dit vliegtuig komt uit de jaren 60 maar is sindsdien omgebouwd tot een superdeluxe kamer voor twee, inclusief een jacuzzi, infrarood-sauna en een keuken die ons doet smachten naar kooksessies á la Nigella Lawson.
€375 p.n.

2. Amboise Troglodyte in Frankrijk

Airbnb 2
Alsof je in een grot slaapt, maar dan superknus en romantisch. De perfecte hang-out wanneer je met z’n tweetjes op de romantische tour bent. Flesje wijn en een Frans kaasplankje erbij. Leuk feitje: dit rustieke stulpje ligt om de hoek bij het voormalig huis van Leonardo Da Vinci.
€77 p.n.

3. Bamboo eco-cottage op Bali

Airbnb 3
Bali zit vol met trendy restaurants, clubs én slaapplekken. Deze villa biedt je een oase van rust en luxe, zonder het milieu te veel te belasten. Slaap in koninklijke bedden en geniet elke ochtend van je bakkie Indonesische koffie op je eigen privé-gazon terwijl je uitkijkt over de rijstvelden.
€58 p.n.

4. Casa Arbol in Nicaragua

Airbnb 4
Dit tropische plekje geeft je het ultieme vakantiegevoel. Het belooft een adembenemend uitzicht (genoeg wildflife te spotten) en elke ochtend een plons in het zwembad (ja, zelfs op deze hoogte). En binnen vijf minuten sta je weer aan de grond en zit je met je gat op een parelwit strand.
€178 p.n.

5. Container Home op Mallorca

Airbnb 5
Klinkt niet heel aantrekkelijk, maar schijn bedriegt. Qua formaat mag het niet heel indrukwekkend zijn, toch heb je hier alles wat je nodig hebt. Zelfs een zwembad en een barbecue. Plus twee eigen fietsen waarmee je Palma de Mallorca makkelijk kunt doorkruisen.
€111 p.n.

6. The Green Windmill in Griekenland

Airbnb 6
De mooiste windmolen die we tot nu toe gezien hebben. Gelegen op het Griekse eiland Santorini waar je elke avond de zon kan zien zakken achter de zee. Het huisje ziet er klein uit, maar telt toch drie slaapkamers en twee badkamers, perfect voor een familievakantie. En hé, heb je dat zwembad al gezien?
€286 p.n.

7. Dairsie Castle in Engeland

Airbnb 7
Maak je Downtown Abbey-fantasieën werkelijkheid in dit indrukwekkende Schotse kasteel uit de 12e eeuw. En neem gerust je hele vriendenclub mee (hier wil je écht niet alleen zitten) en organiseer een cocktailparty in de Great Hall of maak jullie handen vuil in een van de kruidentuintjes.
€1041 p.n.

8. Moganshan modern villa in China

Airbnb 7
Je moet er de halve wereld voor afreizen maar dan heb je ook wat. In deze 150 jaar oude boerderij, in het Moganshan gebergte, lopen binnen en buiten feilloos in elkaar over en dat levert een jaloersmakend en bovenal inspirerend interieur op (neem foto’s!). Buiten roepen de pizzaoven en het bubbelbad je naam.
€744 p.n.

9. Gingerbread House op Hawaï

Airbnb 9
Psssst.. dit was dé favoriete vakantieplek van Jimi Hendrix in de jaren zeventig. Wanneer hij op reis was, scheen hij hier het liefst te verblijven. Ga letterlijk back to basics met je eigen groentetuin, fruitbomen en een riviertje om je in te wassen. Aloha!
€147 p.n.

10. Glass Treehouse in Italië

Airbnb10
Om van je bucketlist af te strepen: slapen in een treehouse. En deze is ook nog eens helemaal van glas, waardoor je vanuit je kingsize bed elke dag uitzicht hebt op de Toscaanse landerijen. Even klaar met de rust en stilte? Florence ligt om de hoek.
€255 p.n.

11. Moderne Apartment op IJsland

Airbnb 11
De beste reden ooit om nú nog dat ticket naar IJsland te boeken. Dit is misschien wel het mooiste Airbnb-adres dat we ooit gezien hebben. Denk architectonische hoogstandjes in een adembenemend natuurgebied en afgesloten van de moderne wereld. We zeiden toch dat het al je dromen zou overtreffen…
€102 p.n.

12. Spacious Apartment in Tokyo

Airbnb 12
De combinatie tussen Japanse en Scandinavische designinvloeden maakt dit appartement niet alleen rustgevend, maar vooral heel inspirerend. We durven te wedden dat je nog nooit zoiets gezien hebt, laat staan er in gewoond hebt. De perfecte plek om je Pinterest-board een giga upgrade te geven.
€267 p.n.

Ben jij ook zo aan vakantie toe? Deze 27 tekenen wijzen er wel op…

Reageer op artikel:
Deze 12 Airbnb huizen overtreffen al je dromen
Sluiten