Redactie
Redactie Erop uit 20 mrt 2017

Deze 16 dingen moet je weten als je op stedentrip met je kinderen gaat

Wist je dat stedentrips met kinderen echt heel erg leuk zijn? Ja, zelfs als je wilt shoppen, een museum vanbinnen wilt zien of wilt lunchen in dat ene toffe tentje. Je moet je er alleen een beetje op instellen. Hoe? Nou zo.

1. Kies de juiste stad

Welke stad je kiest is ook niet onbelangrijk. Een kleine, compacte stad is met kinderen misschien wat relaxter dan een hele grote drukke hoofdstad. Wil je weten welke stad het allerbeste past bij jouw specifieke wensen? Daar kun je heel makkelijk achter komen met onze speciale Famme Express, mede mogelijk gemaakt door NS International. Vul de vragen in en op het einde rolt er de perfecte bestemming voor je uit.

2. Go with the flow

Kinderen zijn zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Dus plan de dagen dat je met je gezin op stedentrip bent, niet te vol. Beter nog: maak (bijna) helemaal geen planning. Wil je kind klimmen op de trappen van de standbeeld, prima. Neem er desnoods een coffee-to-go bij. Meegaan in het ritme van je kinderen, scheelt stress.

3. Wees realistisch

Denk niet dat je met kinderen alles van je lijst kunt afvinken. Oké, je kunt best naar een museum, maar stel bij wat je wilt zien. Eten in dat sterrenrestaurant of tien nieuwe outfits shoppen gaat ook niet werken. Dat soort dingen doe je wel weer als je zonder kinderen gaat.

4. Neem altijd kleurpotloden mee in je tas

Met de juiste tools in je tas (potloden, kleurboek, stickervel of voorleesboekje) houd je je kinderen zoet en kun je prima samen ergens lunchen of dineren.

5. Maak goeie afspraken met je wederhelft

Dat je misschien toch even wilt shoppen, snappen we. Maak er samen afspraken over. Jij blijft even bij de kinderen, dan ga ik even snel wat winkels in. En andersom natuurlijk.

6. Kies een plek waar je ‘s avonds samen kunt chillen

Als de kinderen in bed liggen is het wel zo fijn dat je in een accommodatie zit die een beetje gezellig is. Dus een huisje of een hotel waar je ‘s avonds samen aan de wijn kunt gaan in een gezellige lobby. Via sites, zoals Airbnb, hoeft dat echt niet knetterduur te zijn.

7. Download een babyfoon app

Door de dikke muren in hotels, kan het zijn dat je babyfoon beperkt bereik heeft. Er zijn genoeg apps waarmee je onbeperkt bereik hebt, dus ook in de lobby van je hotel. Ze zijn niet allemaal gratis, maar zijn altijd aanzienlijk goedkoper dan een ‘echte’ babyfoon.

8. Rondje Google thuis

Bereid je thuis alvast voor. Check welke kindvriendelijke dingen er te doen zijn op je bestemming. Een dierentuin, een leuk museum: dan weet je dat vast en loop je niet ter plekke te zoeken en zoeken.

9. Neem altijd schone kleren

Er gaat sowieso een glas chocomel over die trui heen of je bent net te laat bij de wc met je peuter. Beetje zonde als je dan terug naar je hotel moet. Meenemen die schone kleren dus.

10. Kies het juiste vervoer

Uren in de auto is niet altijd een feest met kinderen. Dus kies als je met de auto gaat een stad dichtbij. Of denk eens aan de trein: één groot avontuur, hartstikke comfortabel, er is altijd eten en drinken aan boord (ook niet onbelangrijk) en je kunt lekker veel meenemen. Maar het meest ideale is: je stapt direct in en hebt geen inchecktijd. En je komt aan in hartje stad.

11. Vermijd extreem weer

Dit is een beetje een open deur, maar toch even goed om te noemen: ga niet in juni naar een hele warme stad of in januari naar iets op het noordelijkste halfrond. Extreme hitte, regen of kou, daar wordt niemand vrolijk van. Zeker je kroost niet.

12. Skip de romantiek

Ja, die kun je vergeten. Daar hoeven we niet veel woorden aan vuil te maken. Maakt ook niet uit. En als er toch tijd voor is, is dat alleen maar mooi meegenomen. Bovendien is er ook romantiek in met je gezin samenzijn. Dat ultra-romantische stedentripje samen boek je gewoon een andere keer

13. Vergeet die buggy niet

Want een moe kind dat niet meer wil lopen, terwijl je net lekker aan de boemel bent: niet cool. Zit er geen kind in de buggy, dan is-ie ideaal voor tassen, jassen en andere meuk.

14. Reserveer van tevoren

Nee, dit betekent niet dat je de hele boel moet volplannen (zie punt 2) maar als er activiteiten zijn waarvoor je kunt reserveren of online kaarten kunt bestellen, dan zeggen we: pak die kans. Skip de line is met kinderen ideaal.

15. Kies iets centraals

Nog even over die accommodatie: zoek iets wat een beetje centraal in de stad ligt, zodat je meteen in het centrum bent en niet eerst nog alle buitenwijken door moet met je kroost. Wel zo praktisch als het even kan. Als je dan toch met de trein gaat, kun je makkelijk het centrum bereiken.

16. Stel je culinaire eisen bij

Neem je niet voor dat je hoog culinair gaat eten, want daar doe je kinderen over het algemeen geen plezier mee. Pannenkoeken, patat, een goeie soep of de daghap in een knus eetcafé, daar is helemaal niks mis mee. En het fijne is dat de plekken waar je simpel kunt eten, meestal het meest kindvriendelijk zijn. Bingo.

Dus geen zin in files, huilende kinderen op de achterbank en hoge parkeerkosten? Met NS International zit je vanaf 29 euro op een topbestemming!.

in samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
Deze 16 dingen moet je weten als je op stedentrip met je kinderen gaat
Sluiten