Susan Dalstra
Susan Dalstra Relatie 2 jan 2019

Deze 3 eigenschappen worden universeel onaantrekkelijk gevonden

Kijk, we zijn een groot voorstander van ten alle tijde jezelf zijn. Maar als je toevallig van jezelf totaal humorloos, aartslui en chronisch slapeloos bent, wordt het toch een stuk lastiger op het dating-vlak.

Business Insider zette drie eigenschappen en karaktertrekken op een rij die zowel mannen als vrouwen doen weghollen van angst als ze die bespeuren bij een potentiële partner.

Onaantrekkelijke eigenschappen

Hoewel veel van die eigenschappen gewoon te maken hebben met je persoonlijkheid is het toch handig om in gedachte te houden.

Dit zijn de grootste afknappers volgens de wetenschap.

1. Geen gevoel voor humor

Zo woest aantrekkelijk als het is wanner iemand aan je lachen maakt, zo ontzettend onaantrekkelijk is het als iemand nooit ergens de lol van in ziet. Geen of zelfs ook maar een middelmatig gevoel voor humor is significant minder aantrekkelijk dan mannen en vrouwen met een groot gevoel voor humor, zo blijkt uit een onderzoek uit 2009.

2. Slaaptekort

Alsof een slaaptekort an sich al niet ellendig genoeg is, maakt het je ook nog eens een stuk minder aantrekkelijk voor potentiële lovers. Een onderzoek uit 2010 liet foto’s van mensen die 8 uur hadden geslapen en mensen die al 31 uur niet meer hadden geslapen beoordelen. Het zal je niet verbazen dat die laatste groep werd beoordeels als minder aantrekkelijk, minder gezond en zelfs verdrietiger.

3. Luiheid

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat behulpzame types die graag een steentje bijdragen aan de wereld en gedeelde doelen hebben als heel aantrekkelijk worden beschouwd. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat mensen die over het algemeen genomen als heel aantrekkelijk werden gezien, een heel groot deel van hun aantrekkingskracht verliezen wanneer blijkt dat ze geen poot uitsteken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 3 eigenschappen worden universeel onaantrekkelijk gevonden
Sluiten