Redactie
Redactie Beauty april 16, 2015

Deze 5 mythes over haar zijn klinkklare onzin

Grote kans dat je moeder onderstaande zaken vroeger regelmatig tegen je zei. Psst: geef ze alsjeblieft niet door aan je dochter, want er klopt niets van! Vijf mythes ontkracht:

1. Haar groeit sneller wanneer je het regelmatig knipt

Vroeger wilde ik dolgraag lang haar en volgens mijn moeder moest ik regelmatig naar de kapper om dat te bereiken. Het geval: ze wilde niet een onverzorgde bol met pieken en dus ging ik braaf naar de kapper. Uit ervaring kan ik je vertellen: het werkt niet. Het is wel zo dat ongeknipt haar puntige of gespleten uiteinden hebben. Wanneer je je haar knipt worden de puntjes stomp. Hierdoor lijkt het haar gezonder en voller
.

2. Trek je een grijze haar uit je hoofd, dan krijg je er twee voor terug!

Niet waar, als je een haar uit je hoofd trekt krijg je er ook maar één voor terug. Het is niet mogelijk dat er meerdere haren uit een haarzakje groeien. Als je onvoorzichtig te werk gaat trek je misschien meerdere haren mee en daar kunnen wel grijze haren voor in de plaats komen.

3. Borstel je haar honderd keer voor het slapengaan, want daar gaat je haar van glanzen

Dit is natuurlijk een fabel! Te vaak je haar borstelen zorgt juist voor beschadiging. Natuurlijk is het noodzakelijk om klitten tegen te gaan, maar borstel vooral niet meer dan nodig.

4. Je haar groeit nog steeds als je dood bent

Veel mensen geloven deze mythe, omdat het kan lijken dat de nagels en haren van de overleden persoon na het overlijden langer zijn dan daarvoor het geval was. Dit komt omdat de spieren verkrampen en de huid zich iets terugtrekt, maar zonder de bloedcirculatie en zuurstof groeien haren zeker niet.

5. Als je met scheren begint, krijg jij meer en dikker lichaamshaar terug

Of je nu scheert of niet: de groei van je lichaamshaar blijft hetzelfde. Door het scheren voelen de stoppels bot. Daardoor lijken de haren dikker, maar dat is zeker niet het geval.

We geven ook een cursus haren wassen weg!

Reageer op artikel:
Deze 5 mythes over haar zijn klinkklare onzin
Sluiten