Deze 6 dingen over je relatie kun je beter niet online gooien

Hoe lekker je ook in je relatie zit, sommige momenten zijn gewoon niet bestemd voor de ogen van het wereldwijde web. Ondanks dat je die door al die gelukshormonen in je lijf maar al te graag met iedereen wil delen. Welke momenten? Wij schotelen je een aantal voorbeelden voor.

Nu we zo ongeveer overal onze ‘stories‘ kunnen delen, en dat ook massaal doen, kan het zijn dat je soms overdrijft met wat je online gooit. Helemaal als het te maken heeft met je relatie. Sommige zaken kun je beter voor jezelf houden.

1. De echo’s van jullie ongeboren kindje

Hoe intens blij jullie ook zijn met de allereerste beelden van dat kleine wormpje, hou ze toch maar voor jezelf. Er is namelijk een reden dat de meeste gynaecologen en verloskundigen aanraden om te wachten met het aankondigen van je zwangerschap tot het eerste trimester voorbij is. Je vergeet vaak hoeveel mensen die foto daadwerkelijk zien, vooral als je veel vrienden op social media hebt die jouw acties kunnen zien. Als je er geen enkele moeite mee hebt als het onverhoopt misgaat en de hele wereld weet het, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen.

2. Zoen-selfies

Je kunt je partner wel opvreten, en dat mag iedereen weten. Helemaal als je jarenlang naar andermans gelukkige liefdesfoto’s hebt moeten kijken, terwijl jij met je kat op de bank zat. Uit onderzoek is gebleken dat de stellen die zo min mogelijk op sociale media plaatsen het gelukkigst zijn. Als je toch de drang hebt om alles online te gooien, ga dan eens na waar dat door komt.

LEES OOK: Relaties gaan vaak kapot door precies deze twee situaties

3. De (dure) cadeautjes die je elkaar geeft

Logisch dat je de mooie dingen in het leven koestert, maar die kun je maar beter voor jezelf houden. Volgens social media-expert Julia Spira zitten mensen niet te wachten op foto’s van je zoveelste cadeautje. Dit komt al snel pocherig over, en dat is natuurlijk niet wat je wil. Daarnaast is het vaak ook niet leuk voor de gever van het cadeau, omdat het vaak persoonlijk is.

4. Jullie break-up

Dit is misschien wel het meest gevoelige puntje. Hoe boos, verdrietig of trots je ook bent dat het over is met je wederhelft, post dit niet op Facebook. Veel mensen zullen het alleen lezen omdat ze zien dat er een nieuwtje te halen valt, en smullen van de details. Daarnaast is het voor je ex-partner (die zich hoogstwaarschijnlijk ook down voelt) heel vervelend om al die persoonlijke dingen terug te vinden tussen de kattenfilmpjes en sportselfies, om over de kinderen maar niet te spreken. Nu we het benoemen: de kinderen! Niet doen dus…

5. Pikante foto’s

Deze spreekt (hopelijk) wel een beetje voor zich. Sexting is geweldig, en maakt je relatie een stuk sterker én spannender. Maar zorg er wel voor dat dit tussen jullie blijft. De rest van de wereld zit echt niet te wachten op slaapkamerselfies waaraan je kunt aflezen in welke context jullie situatie geplaatst kan worden. Als je begrijpt wat we bedoelen. Ja, het gebeurt.

6. Alle kleine details

De bos bloemen die je kreeg, het lieve briefje dat hij voor je op het aanrecht legde, het zoveelste wijntje in een perfect restaurant; niemand zit erop te wachten. Natuurlijk kan iedereen ervoor kiezen of ze het zien of niet, toch maak je er niet per se vrienden mee. Volgens relatie-expert Sarah Mandel hebben sterke koppels geen ‘bewijsdrang’ om aan de buitenwereld te laten zien dat ze van elkaar houden. Lekker voor jezelf houden, dus.

Hoe zit (of ligt) het bij jullie? 9 x wat je slaaphouding over jullie relatie zegt

Bron hoofdbeeld: India Earl

Reageer op artikel:
Deze 6 dingen over je relatie kun je beter niet online gooien
Sluiten