Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Eten 24 okt 2016

Deze 8 etenswaren met een hoog vetgehalte zijn juist heel erg gezond voor je

Ben je bang dat je aankomt van dingen waar veel vet in zit? Wrong! Althans, als je het over de gezonde vetten hebt. Pizza valt daar helaas niet onder, maar gelukkig blijft er veel lekkers over.

Deze 8 dingen bevatten vetten die je juist nodig hebt om gezond te blijven:

[STAP stap=”1″]

Griekse yoghurt

[source id=”attachment_120734″ align=”none”][/source]
De hype rondom Griekse yoghurt is er niet alleen omdat het zo vreselijk lekker is. Als ontbijtje met vers fruit en wat muesli en honing bijvoorbeeld. Het bevat ook nog eens veel natuurlijke vetten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Daarnaast bevat het veel calcium en probiotica. En dat is weer goed voor de botten en je spijsvertering.

[STAP stap=”2″]

Olijfolie

[source id=”attachment_120735″ align=”none”][/source]
Bak je vlees of vis liever in een flinke scheut olijfolie. Het gaat hart- en vaatziekten tegen en is ook nog eens gunstig voor mensen met diabetes type 2. Studies hebben zelfs uitgewezen dat olijfolie er zelfs voor kan zorgen dat je gewicht verliest. Halleluja! Lekker voor door de pastasaus, in een dressing of op een geroosterde boterham.

[STAP stap=”3″]

Avocado’s

[source id=”attachment_120740″ align=”none”][/source]
Deze groene vrienden werden lang vermeden door mensen die op dieet waren. De reden: te veel vet en calorieën. Uit verschillende onderzoeken is juist gebleken dat avocado’s ideaal zijn om te eten als je wilt afvallen. Ze zitten boordevol vitaminen en de vetten die erin zitten zal je lichaam alleen maar omarmen.

[STAP stap=”4″]

Vette vis

[source id=”attachment_120737″ align=”none”][/source]
Zalm, tonijn, makreel of forel zijn heerlijke visjes en ook nog eens goed voor je gestel. Er zit veel Omega-3 in, wat goed is voor hart en hersenen. Daarnaast hebben de vetzuren die in de vis zitten ook een ontstekingsremmende functie. En omdat er veel eiwitten in deze vissoorten zit, zijn ze ideaal om te eten na een intensieve workout.

LEES OOK: Hoe (on)gezond is het eten van een tosti nou eigenlijk?

[STAP stap=”5″]

Eieren

[source id=”attachment_120742″ align=”none”][/source]
Veel gezondheidsorganisaties raden aan om maximaal twee eieren per week te eten, omdat ze zouden zorgen voor een hoog cholesterol. Later bleek dat je ook een ‘gezond cholesterol’ hebt, dat zich niet in de aderen ophoopt. Omdat er net als vis ook in eieren veel omega-3 zit, behoort het wel degelijk tot de gezonde etenswaren. Ook dit is een goede keuze na een intensieve workout.

[STAP stap=”6″]

Noten

[source id=”attachment_120743″ align=”none”][/source]
Cashewnoten, amandelen en walnoten zijn ontzettend gezond, omdat ze veel plantaardige vetten bevatten. Er zit veel vitamine E in (antioxidant) en de grote hoeveelheid voedingsvezels zorgt voor een gezonde spijsvertering.

[STAP stap=”7″]

Kokosolie

[source id=”attachment_120745″ align=”none”][/source]
Ook kokosolie werd lang vermeden door mensen die op dieet waren. Zonde, want er zitten veel gezonde vetten in die goed zijn tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast heeft kokosolie een ontstekingsremmende functie voor je lichaam.

[STAP stap=”8″]

Pure chocolade

[source id=”attachment_120746″ align=”none”][/source]
Last but not least: chocolade! Wat moesten we zonder pure chocolade? Een studie aan de Louisiana State University heeft bewezen dat vrouwen die vijf keer per week (bijna elke dag dus) een stuk pure chocolade aten op een lager BMI uitkwamen dan vrouwen die dit niet deden. Chocolade bevat veel antioxidanten die je jong houden en is ook nog eens goed tegen hart- en vaatziekten. Yes!

Om nog even in de winning mood te blijven: Dit zijn de 7 beste redenen om meer chocolade te eten!

Reageer op artikel:
Deze 8 etenswaren met een hoog vetgehalte zijn juist heel erg gezond voor je
Sluiten