Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 17 feb 2017

Deze 8 hacks had je willen weten voordat je kinderen kreeg

Als er iets is wat je jezelf makkelijker zou willen maken, is het af en toe wel het ouderschap. Al is het alleen maar om nét even makkelijker de dag door te komen. En omdat alle beetjes helpen, delen we deze ultrahandige hacks die sowieso ook bij jou thuis van pas komen.

1. Schep orde in de chaos

Om alles wat je die dag nog moet doen vaak alleen in je hoofd hebt zitten, vergeet je (meer dan) de helft. Schaf een notitieblok aan, leg dat op een plek waar je vaak langsloopt en zorg dat er te allen tijde een pen in de buurt is om hersenspinsels, afspraken, notities en andere belangrijke dingen op te schrijven. Er bestaan genoeg apps of andere digitale to-do lijstjes, maar een fysieke helpt vaak toch een stuk beter.

2. Organiseer knutselspullen in een afdruiprekje

Nu bijna iedereen getrouwd is met de vaatwasser lijken die goede oude afdruiprekjes geen enkele toevoeging meer te hebben. Niets is minder waar, want ze zijn perfect voor het organiseren van pennen en kleurboeken. Meerdere kinderen in huis die van knutselen houden? Koop twee verschillende kleuren rekjes zodat ze geen ruzie krijgen over hun eigen spullen én daar ook verantwoordelijk voor zijn.

3. Een pool noodle onder het hoeslaken van je kind

Als je kind regelmatig uit bed kukelt, is de oplossing nabij. Die pool noodles die normaal gezellig ronddrijven in het zwembad kun je namelijk ook gebruiken als verhoginkje, waardoor je kind niet meteen uit bed rolt.

LEES OOK: 23 multitask-hacks die wel werken

4. Gebruik een sok als antislip

Baby’s zijn superglad, dus als je er zeker van wilt zijn dat ze niet uit je handen glibberen komt daar de oude sok om de hoek kijken. Knip de hiel eraf, zodat je daar je duim doorheen kunt steken. Voilá, je badder handschoenen zijn klaar.

5. Maak een omtrek van de voet van je kinderen

Ideaal voor als je zelf wil winkelen en je niet precies weet of een schoentje zal passen of niet.

6. Gebruik droger doekjes tegen statische kinderen

Negen van de tien keer dat je je kind van de glijbaan opvangt knetter je uit elkaar van de statische energie die hij of zij op je overbrengt. Veeg voortaan eerst even met een droger doekje over de glijbaan om er zeker van te zijn dat je je kind schokvrij op kunt vangen.

7. Schilderstape is leven

Omdat het goed plakt maar niks beschadigt is schilderstape alles wat je nodig hebt. Je kunt het gebruiken als nametag om opladers, als sluiting van tassen, als label op bakjes en als decoratieplakband voor posters op de kinderkamer (ze willen toch elke maand een nieuwe).

8. Tover je sportbeha om in een kolf beha

Als je borstvoeding geeft, is kolven aan de orde van de dag. Hoe fijn is het dan, dat je je (oude) sportbeha gewoon aan flarden kunt knippen om het kolfproces een stuk soepeler te laten verlopen? Nou ja, flarden is niet per se het goede woord, want twee gaatjes op tepelhoogte zijn genoeg.

Opgeruimd staat netjes met deze 8 superslimme kinderkamer hacks

Reageer op artikel:
Deze 8 hacks had je willen weten voordat je kinderen kreeg
Sluiten