Deze 8 hacks maken het leven als ouder nét iets gemakkelijker

Monsters en muggen die verjaagd moeten worden; jaja, vader of moeder zijn is een verantwoordelijke taak. Gelukkig hebben we weer een aantal briljante ouder hacks gevonden die we graag met jullie delen voor deze en andere momenten.

8 super handige hacks, waarvan je denkt: waarom ben ik daar niet opgekomen…

1. Monster spray

Is je kind bang dat er monsters verstopt zijn in zijn kamer, en wil hij daarom niet slapen? Wij hebben de oplossing. Vul een lege spuitfles met water en spray voor het slapen gaan rijkelijk in de kamer van je kindje. Wedden dat alle monsters binnen no-time weg zijn?

2. Deurstopper

Gebruik een goedkope zwembuis van schuim, knip er een stuk af en knip die weer door midden. Op deze manier heb je een hele handige manier om deuren niet in één keer dicht te laten klappen. Nooit meer bang zijn dat er per ongeluk vingertjes tussen dichtslaande deuren komen!

3. Anti-muggen

Het lijkt nog ver weg, maar in de zomer is het handig om een plekje te hebben waar een baby kan spelen zonder lek geprikt te worden door vervelende muggen. Span een laken over een campingbedje. Zo houd je én je kind uit de zon, én kunnen er geen muggen bij komen. Wel opletten dat de hitte weg kan natuurlijk en zet het bedje in de schaduw.

LEES OOK: Breekt-ie de tent af? Zo luistert je kind wél naar je

4. Babyvoedingpotjes hergebruiken

Al die potjes babyvoeding die rechtstreeks de glasbak in verdwijnen. Nergens voor nodig. Een leuker idee is om ze af te wassen en te gebruiken als kruidenpotjes. Zo is je kruidenla in één keer opgeruimd en georganiseerd!

5. Maak een washandpop

Binnen 15 minuten heb je er eentje gemaakt: een originele washandpop. Wedden dat het zo ineens een stuk gemakkelijker wordt om de kleine helemaal schoon te maken? De DIY vind je hier.

LEES OOK: 11 slimme hacks tegen irritante winterongemakken

6. Slip-proof schoenen

Wanneer de onderkant van sloffen of schoenen erg glad is, kun je met behulp van een lijmpistool er gemakkelijk wat grip op maken. Even laten drogen, en klaar! Maak leuke patroontjes of schrijf de naam van de eigenaar van de schoenen. Succes gegarandeerd!

7. Kamille-washandje

Heeft je baby last van doorkomende tandjes? Doop dan eens een washandje in de kamillethee. Het verzacht de pijn van doorkomende tandjes en helpt baby’s in slaap te vallen.

8. Zelfklevende haak

Ook altijd slabbetjes kwijt of net buiten je bereik? Vanaf nu niet meer! wanneer je een zelfklevende haak op de achterkant van de kinderstoel bevestigd, heb je altijd een plek waar je slabbetjes aan kunt hangen. Dat maakt het leven wel zo gemakkelijk.

Wil je nog meer ouderhacks weten? Die vind je hier!

zelfmaakideetjes

Reageer op artikel:
Deze 8 hacks maken het leven als ouder nét iets gemakkelijker
Sluiten